RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Trulli verwacht niet gauw podiumplaatsen
Jarno Trulli denkt niet dat Toyota meer dan een vierde plaats kan verwachten. De Toyota-rijder startte zaterdag op een derde positie in de Maleisische Grand Prix ten gevolge van de bestraffing die beide McLaren-rijders werd opgelegd. De Italiaan eindigde de race op P4.

De Italiaan zorgde ervoor dat Toyota haar sterkste prestaties in jaren opnieuw mocht beleven. Hij hield daarenboven Lewis Hamilton van zich af in de slotminuten van de race.

Er bestond een buitenkans om alsnog een podium te scoren, was hij niet in aanraking gekomen met Nick Heidfeld. Desalniettemin denkt Trulli dat een vierde plaats het maximaal haalbare resultaat was.

“Zoals ik al zei op het einde van de wintertests: dit is het resultaat dat we kunnen verwachten als we goed werk leveren. Dit impliceert de wagen op de juiste plaats in orde krijgen met de juiste condities,” vertelde Trulli. “Op het moment is dit alles wat we kunnen doen. De anderen zijn een beetje onbereikbaar. Maleisië toonde aan dat we in bepaalde condities, als we alles in orde krijgen, daar voordeel uit kunnen putten.”

Hoewel Toyota één van de twee teams was die in Bahrein getest heeft, denkt Trulli dat het team niet zo’n voordeel kan genieten.

“Bahrein is een moeilijk circuit omdat er lange rechte stukken zijn waar we in snelheid moeten inboeten. We moeten onze wagen op dat vlak nog verbeteren. Maar in het algemeen denk ik dat we kunnen strijden met de top zes of zeven.”

“Ik denk dat we dit jaar een wagen hebben waarmee we kunnen strijden voor een geweldig resultaat. Met de wagen van vorig jaar was dat onmogelijk.”

[25 maart 2008 - 17:41] Stefan Jacobs
VORIG: McLaren: "We hebben fouten gemaakt"      VOLGEND: Jordan blokkeert toegang tot Force India-fabriek
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact