RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Räikkönen verwacht helse titelstrijd
Kimi Räikkönen voorspelt een helse strijd om de wereldtitel. Dat leidde de Fin af uit de resultaten van de eerste twee Grand Prix’.

De Ferrari-rijder domineerde de Maleisische Grand Prix, terwijl rivaal McLaren er niet in slaagde om mee te strijden aan de top nadat het bestraft werd na de kwalificatie voor het ophouden van Nick Heidfeld en Fernando Alonso.

Een week daarvoor domineerde Lewis Hamilton de GP van Australië nog. Toen kende Ferrari een weekend dat ze zo snel mogelijk willen vergeten.

“Dit gevecht zal het hele jaar duren,” schreef Räikkönen in een column op zijn persoonlijke website. “Zoals ik al voor de eerste race zei: het seizoen is erg lang. Nu zijn we net gestart, en niemand kan het resultaat voorspellen.”

“We hebben duidelijk een winnende wagen. Als alles goed werkt, hebben we de snelheid om Grand Prix’ te winnen. We moeten onze prestaties tijdens de kwalificatie nog bijschaven. Indien dat OK is, dan staan we er prima bij voor de race.”


Hij voegde eraan toe: “Het was geweldig om terug te winnen. Ik had een heel goed gevoel toen ik zondag terug naar huis vloog. De race werd volledig volgens plan gereden.”

“Zolang we geen problemen hebben, is de snelheid daar. Daar hoeven we niet aan te twijfelen. We hebben een sterke wagen, een wagen die in staat is om de eerste plaats te behouden.”


Räikkönen gaf toe dat zijn overwinning gemakkelijk te behalen was. De Fin kon nog sneller gaan, maar zag het nut daarvan niet in. “Het was een gemakkelijke overwinnng. We hebben op het einde de wagen en motor wat gespaard voor de volgende race. Ik had nog veel sneller kunnen gaan, maar dat was helemaal niet nodig.”

“Mijn allereerste zege in de F1 haalde ik ook in Maleisië. Ik denk dat het zo’n vijf jaar geleden is. Zolang de auto goed werkt, lijkt Sepang me wel te bevallen.”


Räikkönen staat nu tweede in het rijderskampioenschap, drie punten achter Hamilton.
[25 maart 2008 - 17:26] Stefan Jacobs
VORIG: Briatore: "Geef Renault wat tijd"      VOLGEND: McLaren: "We hebben fouten gemaakt"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact