RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ferrari hoopt te profiteren van hun Bahrein-test
Ferrari hoopt te kunnen profiteren van haar Bahrein-test. Tijdens de afgelopen winter testte enkel Toyota en Ferrari daar. De overige teams beslisten om in Europa te blijven.

Hoewel het team andere baancondities verwacht, erkent Ferrari-teambaas Stefano Domenicali dat hun ervaring hen zal helpen tijdens de derde ronde van het WK.

“Het is duidelijk dat we hier voordeel uit halen voor de voorbereidingen van deze Grand Prix,” vertelde Domenicali tegen journalisten in Maleisië. “Maar de condities zijn verschillend: we testten in februari, maar we komen daar aan in het begin van april. Dus de temperaturen zullen zeker verschillen, alsook de baancondities. Het is positief dat we daar al zes dagen extra geweest zijn dan de anderen.”

Het in Maranello gebaseerd F1-team hoopt om haar tweede opeenvolgende overwinning te boeken nadat regerend wereldkampioen Kimi Räikkönen naar de overwinning stormde in Maleisië.

Domenicali gaf toe zich te willen concentreren op het positieve van zondagnamiddag, maar hij was ook teleurgesteld nadat Felipe Massa een mogelijke dubbeloverwinning in de grindbak liet vallen.

Felipe Massa leek op een tweede plaats te eindigen, maar spinde uit de race in ronde 31.

“Wel, het is duidelijk dat als we ons potentieel tonen het jammer is dat we er geen achttien punten voor krijgen,” vertelde Domenciali. “Dus het is een bitterzoete situatie.”

“Maar ik wil dat dit een positief bericht is naar het hele team, ook naar de mensen die constant thuis zitten te werken. Na de Australische Grand Prix wilden we laten zien dat dat niet onze ware snelheid was. We reageerden op de juiste manier.”
[25 maart 2008 - 16:42] Stefan Jacobs
VORIG: Domenicali: "Ferrari staat nog altijd achter Massa"      VOLGEND: Sepang wil al nachtrace organiseren in 2009
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact