RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 BMW voelt eerste overwinning dichter komen
BMW Sauber zit op schema om nog dit jaar haar eerste overwinning binnen te halen nadat het team er afgelopen weekend in slaagde om een tweede plaats te veroveren in de Grand Prix van MaleisiŽ.

Het was Robert Kubica die zijn beste prestatie uit zijn carriŤre neerzette met een tweede plaats. Dat terwijl Nick Heidfeld - de andere piloot bij BMW Sauber - tijdens de seizoensopener in AustraliŽ ook al een podium kon behalen.

Volgens BMW motorsportdirecteur Mario Theissen zal zijn team ook dit jaar in staat zijn om de verwachtingen in te lossen.

"We hebben ons twee doelen voorop gesteld voor dit jaar," vertelde Theissen. "Het ene doel was om het gevecht tussen de twee teams voor ons om te zetten in een gevecht met drie. En ik denk dat we, tenminste in de twee races die al gereden zijn, in staat waren dat te doen."

Theissen is ervan overtuigd dat als BMW Sauber zo verdergaat, de eerste overwinning eraan zit te komen. De Duitser was in MaleisiŽ dan ook niet alleen blij met het resultaat op zich, maar des te meer met de onderliggende prestatie.

"Ik ben niet enkel blij met het resultaat, maar ook met de prestatie," zei hij. "Robert kon onmiddelijk achter de Ferrari's aansluiten bij de start, het was echt leuk om hem zo goed bezig te zien."

"Nick had het geluk niet aan zijn kant in de eerste bocht omdat hij Trulli raakte. Beide wagens gingen wijd, dus verscheidene bolides konden de binnenkant nemen. Ze verloren veel plaatsen maar hij kon zich terugwerken naar een zesde plaats en reed daarbij de snelste ronde van de race."
[24 maart 2008 - 16:16] Jorg Soens
VORIG: GP MaleisiŽ: Alle rondetijden, lap chart, pitstops, ...      VOLGEND: Todt wil Schumacher niet op twee wielen zien
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact