RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Webber verliest strijd met Heidfeld door Sato
Mark Webber, 7de

"De start was fantastisch, maar we wisten dat veel mensen op dat moment rondrijden op zachte banden. Ik had een goede lijn doorheen de eerste en tweede bochten en kwam terecht op een vierde plaats. De eerste stint verliep goed, maar ik had wat moeite tijdens de tweede stint met een tekort aan grip, alhoewel we de tijden naar omlaag probeerden te brengen."

"Ik raakte ook vast achter Sato op een cruciaal moment in de race en verloor ongeveer twee seconden. We zouden eigenlijk voor Heidfeld gebleven zijn. Ik ben blij voor iedereen bij Red Bull met deze twee punten. Het is een lastige start van het jaar geweest voor ons en het is geweldig om de wagen naar de finish te hebben gebracht. Ook een grote dank aan Renault."

David Coulthard, 9de

"Er was teveel graining op mijn eerste bandenset, dus ik verloor negen seconden in de eerste sectie van de race, en dat was frustrerend. Het was heel heet, maar gelukkig was het ook een beetje bewolkt, dus dat verbeterde de zaken."

Christian Horner, teambaas

"Mark reed een goede race. Hij had de handicap van een probleem met de luchtpomp wat betekende dat we qua benzinelading een grote veiligheidsmarge moesten inbouwen. Dit zorgde ervoor dat hij vroeger moest pitten dan normaal om dat te compenseren. Over de loop van de race heeft dit ons zeker 12 tot 15 seconden gekocht."

"Jammer genoeg ging Sato niet uit de weg op een kritisch moment toen we aan het racen waren met Heidfeld. David leverde een moedige strijd, zeker nadat hij zich deze morgen niet honderd procent voelde, en beleefde een heel competitieve tweede helft van de race. Het is goed om deze race te verlaten met enkele punten aan boord."
[23 maart 2008 - 16:15] Jorg Soens
VORIG: Renault wilde meer dan één puntje      VOLGEND: Handvol problemen bij Toro Rosso
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact