RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Motorproblemen Ferrari te wijten aan standaard ECU?
Geruchten gaan de ronde dat de door McLaren ontwikkelde elektronica die dit jaar door alle teams moet gebruikt worden haar deel in de pap te brokken heeft van de motorproblemen die afgelopen Grand Prix-weekend voorvielen bij Ferrari.

Zowel Kimi Raikkonen als Felipe Massa moesten in AustraliŽ de strijd staken na problemen met hun V8-krachtbron. Maar na analyse van de motoren in Maranello kwam de Italiaanse renstal tot de conclusie dat het ontwerp van de motor zelf niet verantwoordelijk was voor de problemen.

Verder denkt Ferrari ook dat het probleem met de benzinedruk dat Kimi Raikkonen tot stilstand deed komen tijdens de kwalificatie ook gerelateerd is aan de standaard ECU van McLaren.

"Dit soort zaken kunnen gebeuren wanneer je werkt met een procedure die je niet zo goed kent. Nu weten we dat er een conflict is, en we kunnen ervoor zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt," aldus een woordvoerder van het team aan GP Week.

Teambaas Stefano Domenicali geeft toe dat de motorproblemen kunnen liggen bij de ECU. "We moeten het systeem nog steeds in haar volledigheid ontdekken," gaf de Italiaan toe.
[19 maart 2008 - 12:24] Jorg Soens
VORIG: Renault wil Piquet Jr. niet onder druk zetten      VOLGEND: GPDA: "Hamilton moet niet bij ons komen"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact