RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Patrick Head hoopt op evenaring in MaleisiŽ
Mede-eigenaar van het Williams Formule 1-team Patrick Head denkt dat zijn team de prestatie van afgelopen weekend zal kunnen herhalen in MaleisiŽ. Met de podiumplaats van Nico Rosberg op zak is het team meer dan ooit gemotiveerd. De snelheid van de FW30 is naar eigen zeggen genoeg om zelfs druk te uit te oefenen om BMW Sauber.

"Wel, de McLarens, Ferrari's en BMW's bevinden zich zonder enige twijfel vooraan," zei Head. "BMW lijkt nog iets sneller dan wij maar op lange termijn denk ik dat we de uitdaging zullen kunnen aangaan."

In AustraliŽ kon het team niet beter gedaan hebben. Op vrijdag kreeg het team af te rekenen met problemen aan de versnellingsbak. Het gebrek aan kilometers liet zeker zijn sporen na in de evolutie tijdens het weekend. Finishen op het podium was een onverhoopt cadeau.

"MaleisiŽ is een zeer lastig circuit voor de wagen. Het eist meer van de aerodynamica van de wagen, toch meer dan in Melbourne. Ik hoop dat we onze positie kunnen vasthouden. Er komen niet veel updates voor dit weekend dus het wordt afwachten. Ik hoop dat we meer uit onze vrijdag halen."

Head verdedigde ook nieuwkomer Kazuki Nakajima die Robert Kubica aanreed tijdens de safety-car fase. "Hij heeft goed werk geleverd. Hij was bijna de hele tijd kalm op het circuit en maakte geen fouten. Ik heb geen een incident gezien en toch verloor hij twee voorvleugels. Ik heb er geen idee van waar dat gebeurd is. Maar hij is een intelligente jongeman en een heel goed piloot. Ik ben zeker dat hij nog beter kan zonder deze problemen."
[18 maart 2008 - 18:26] Stijn Vansteenbrugge
VORIG: Jean Todt niet langer CEO bij Ferrari      VOLGEND: "Meer nachttests nodig in Singapore"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact