RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Jean Todt niet langer CEO bij Ferrari
De aandeelhouders van Ferrari bevestigden vandaag de raad van bestuur voor de komende drie jaar. Luci di Montezemolo blijft aan als President maar Jean Todt stopt als CEO.

Todt zal vervangen worden door Amadeo Felissa. De Fransman werd aangesteld in oktober 2006 en is dit jaar ook niet langer teambaas bij het Formule 1-team. Todt blijft lid van raad maar zal zich iets meer toeleggen op het GT-kampioenschap en het Sportmanagement. Ook blijft Ferrari vertegenwoordigen op de 'Fia World Council'.

"Mijn bijdrage aan de President was het leiden van het bedrijf tot de laatste dag van mijn mandaat, vandaag dus. Ik had ook de taak de nieuwe directeur van het Sportmanagement aan te duiden," zei Jean Todt.

"Ik heb deze taken volbracht en begin nu aan een nieuwe fase in mijn leven. Ik zal nu meer tijd hebben voor mezelf maar ook voor andere interesses. Natuurlijk zal ik een bijdrage blijven leveren voor Ferrari in al de posities die ik bekleed."

Ferrari bedankte Jean Todt voor zijn professionele bijdrage aan het team tijdens de afgelopen vijftien jaar. "Heel wat succesverhalen zijn toe te schrijven aan een buitengewoon man," aldus de raad van bestuur.

De nieuwe raad bestaat nu uit Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Jean Todt, Amedeo Felisa, Alfredo Altavilla, Diego della Valle, Christopher Gent, Enrico Lippi, Sergio Marchionne, Paolo Monferino, Lindsay Owen-Jones, Marco Piccinini en Sergio Pininfarina.
[18 maart 2008 - 18:13] Stijn Vansteenbrugge
VORIG: Raikkonen heeft vertrouwen in Ferrari      VOLGEND: Patrick Head hoopt op evenaring in MaleisiŽ
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact