RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Raikkonen heeft vertrouwen in Ferrari
Kimi Räikkönen is ervan overtuigd dat Ferrari de betrouwbaarheidsproblemen zal opgelost hebben voor de komende wedstrijd in Sepang. De huidige wereldkampioen had problemen in de kwalificatie zodat hij vanop de vijftiende plaats moest vertrekken. Ook in de race had hij motorproblemen en haalde hij de eindmeet niet.

Door de vele uitvallers werd Raikkonen toch nog als achtste geklasseerd maar bij Ferrari hadden ze natuurlijk op meer gehoopt. Volgens de Fin zal het volgend weekend veel beter gaan.

"De betrouwbaarheid is een nu groot probleem voor mij," zei hij. "Maar ik weet dat ze in Maranello heel hard werken om alles op te lossen. Ik maak me helemaal geen zorgen over onze snelheid en de kracht van de wagen. De eerste race was wat hij was, maar we weten dat we echt een hele goede auto hebben."

"We zullen het hele weekend competitief uit de hoek moeten komen want als je achteraan moet starten geraak je vast in het verkeer. Net zoals in Melbourne. We hadden een goede start maar je weet hoe moeilijk het is om in the halen, je moet risico's nemen. Zeker als er tragere wagens voor je rijden."

Raikkonen won vorig jaar de titel met slechts één puntje voorsprong op Hamilton en Alonso. Daarom was hij toch nog tevreden dat hij niet met lege handen naar huis moest. "Er valt niet echt veel te zeggen over de eerste race. Het enige positieve is dat alles achter ons ligt," stak de Fin zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

"We hadden al problemen op zaterdag en we konden ons niet aan het plan houden. Natuurlijk zijn we ontgoocheld. Maar we kunnen altijd iets positiefs vinden. We zullen zien hoe belangrijk dat ene puntje zal zijn op het einde van het seizoen."
[18 maart 2008 - 18:03] Stijn Vansteenbrugge
VORIG: Mario Theissen: "BMW is er nog lang niet"      VOLGEND: Jean Todt niet langer CEO bij Ferrari
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact