RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Scuderia Toro Rosso staat te koop
Verrassend nieuws vandaag komt er van de Scuderia Toro Rosso. Co-eigenaar Dietrich Mateschitz wil nog voor het eind van het seizoen een nieuwe koper vinden. De afgelopen maanden waren er al geruchten dat Gerhard Berger en Mateschitz van plan waren om het Italiaanse team te verkopen. Maar telkens werd dit ontkend, tot vandaag.

In het nieuwe 'Concorde-verdrag' staat te lezen dat klantenwagens vanaf 2010 niet langer zullen mogen rijden. Mateschitz ziet er dan ook helemaal geen graten meer in om nog verder te gaan met zijn junior-team.

"Het is geen groot geheim dat we Toro Rosso willen verkopen," zei Mateschitz in een exclusief interview op de Zwiterse website Motorsport Aktuell. "In 2010 zegt het reglement dat er geen samenwerking meer zal mogelijk zijn tussen teams. De synergie tussen Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso zal dan dus verboden zijn."

"Daarom zie ik ik maar één uitweg. Met één team. We zullen Toro Rosso niet verkopen tijdens dit seizoen, maar het zal wel voor 2010 gebeuren," ging de hij verder.

Ondertussen vallen de eerste namen voor potentiële kopers. Een opvallende gast was de Russische zakenman Roustam Tariko die dit weekend bij Gerhard Berger te gast was. Ook Tony Teixeira, aandeelhouder van het A1GP-kampioenschap, wordt vermeld. Mateschitz bevestigt wel dat ze het team enkel zullen verkopen aan een betrouwbaar persoon zodat Toro Rosso in veilige handen terecht komt.
[18 maart 2008 - 14:07] Stijn Vansteenbrugge
VORIG: Fernando Alonso wil verbetering voor kwalificaties      VOLGEND: Mario Theissen: "BMW is er nog lang niet"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact