RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Italiaanse pers enorm kritisch voor Ferrari
Immer chauvinistisch maar toch uiterst kritisch als het om de eigen prestaties gaat. Dat is de Italiaanse pers in een notendop en na afloop van de Grand Prix van AustraliŽ werd dat eens te meer duidelijk.

De kritiek op Ferrari was hard nadat de renstal tijdens de seizoensopener in Melbourne er zelfs niet in slaagde om de finish te bereiken. Een dermate teleurtellende start van het seizoen dateert al van verschillende jaren terug.

De sportkrant La Gazzetta dello Sport vatte de gemoedstoestand van het Italiaanse publiek goed samen door de prestaties van Ferrari een "ramp" te noemen "bezaaid met ongelooflijke fouten".

Beide F2008-bolides moesten de strijd staken omwille van motorproblemen, maar de pers haalde ook uit naar regerend wereldkampioen Kimi Raikkonen, die achteraan de grid moest starten door alweer een betrouwbaarheidsprobleem tijdens de kwalificatie. Tijdens de race maakte de Fin namelijk twee "fouten die enkel bij een rookie mogen voorkomen" terwijl hij terrein probeerde goed te maken.

De slechte dag van Massa begon al bij de start, toen hij de controle over zijn Ferrari verloor en de muur raakte.

"Ferrari, je moet onmiddelijk verbeteren," was de eis van Corriere dello Sport.

Tuttosport noemde Albert Park de plaats van Ferrari's "grote val", terwijl La Repubblica wees op het feit dat dit "de eerste zondag zonder Jean Todt" uitdraaide op een "zwarte start" voor het team.

"Raikkonen was een schaduw van zichzelf en Massa was onoplettend. Niet sinds 1992 heeft Ferrari een seizoen zo slecht gestart," aldus Tuttosport.
[17 maart 2008 - 22:14] Jorg Soens
VORIG: McLaren vergeeft fout van Kovalainen      VOLGEND: Fernando Alonso wil verbetering voor kwalificaties
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact