RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 McLaren vergeeft fout van Kovalainen
Heikki Kovalainen wist in de slotfase van de Australische Grand Prix ex-wereldkampioen Fernando Alonso in te halen. Lang kon de Fin echter niet genieten van zijn veroverde positie. Even later raakte hij per ongeluk de toets van de snelheidsbegrenzer op z'n stuurtje toen hij een tear-off aftrok. Daardoor verloor hij onmiddellijk terug zijn pas behaalde vierde positie.

Zonder deze fout en zonder de interventies van de Safety Car zou Kovalainen hoogstwaarschijnlijk op het podium geŽindigd zijn. Uiteindelijk moest de nieuwe McLaren-rijder vrede nemen met de vijfde positie.

Maar Ron Dennis, de teambaas van McLaren, vertelde dat Kovalainen niet kwaad moet zijn op zichzelf. Het team ziet de fout immers ook door de vingers.

"Ik heb hem gezegd dat jezelf straffen in zo'n situatie helemaal geen zin heeft. Hij heeft een foutloze race gereden," zei Dennis. "OK, hij heeft de pitlane-begrenzer aangeraakt, maar ik heb dat al bij velen zien gebeuren en ik ben zeker dat hij dat niet nog eens zal meemaken."

"Ik zag hoe kwaad hij op zichzelf was. Ik weet dat hij in zichzelf gelooft en dat hij fantastische kansen heeft, maar hij mag niet zitten mokken, dat zou niet productief zijn."

"Hij deed het fantastisch dit weekend en deed alles wat we hem gevraagd hebben. En zonder de Safety Car had hij een welverdiende tweede positie behaald. Dus hij moet het positief zien en naar MaleisiŽ gaan zonder aan zichzelf te twijfelen. Hij zal steeds beter en beter worden, net als Lewis,"
besloot Ron Dennis.

Komend weekend gaat de tweede wedstrijd van dit seizoen door. Dan krijgt Kovalainen een nieuwe kans om het podium te halen.
[17 maart 2008 - 21:23] Rutger Vanhee
VORIG: Barrichello wil andere signalisatie in de pits      VOLGEND: Italiaanse pers enorm kritisch voor Ferrari
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact