RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Piquet Jr. krijgt steun van Briatore
Renault-nieuwkomer Nelson Piquet Jr. blijft er bij dat een slechte voorbereiding tijdens de winter de schuldige is van zijn rampzalig Formule 1-debuut. De 22-jarige Braziliaan nam de afgelopen maanden geen blad voor de mond en zag zichzelf zeker een goede partij voor Fernando Alonso. Maar dit weekend verliep het niet echt zoals hij had gewild.

Piquet Jr. eindigde voorlaatste in de kwalificatie en kon ook tijdens de race geen snelle chrono's laten optekenen. Hij gaf later in de wedstrijd op met schade aan de achterkant van zijn wagen.

"Het was lastig," zei Piquet Jr. aan de Spaanse krant El Pais. "Het is niet gemakkelijk om de wagen af te stellen voor de kwalificatie en de race. Alles gaat zo snel tijdens het weekend dat er niet veel tijd is om na te denken."

"Vorig jaar zagen we de broer van Heikki, nu zit de vader van Piquet achter het stuur," grapten de Finse TV-commentatoren tijdens de wedstrijd. De Renault-piloot vindt de vergelijking met Kovalainen echter ongepast. "Hij (Heikki Kovalainen) kon voor zijn eerste wedstrijd maar liefst 30.000 kilometer afleggen. Ik heb er maar 10.000 op mijn teller staan."

Kovalainen kreeg na zijn Renault-debuut, waarin hij tiende werd, de volle laag van teambaas Flavio Briatore. De Italiaan was heel wat milder voor Piquet Jr. "Ik ben zeker dat hij hieruit zal leren. Ik heb er vertrouwen in dat hij het beter zal doen in de volgende wedstrijden."
[17 maart 2008 - 11:06] Stijn Vansteenbrugge
VORIG: GP AustraliŽ: Toppers en Floppers      VOLGEND: Coulthard heeft kritiek op spiegels RB4
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact