RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Rosberg in de wolken na eerste podium
Nico Rosberg, 3de

"Ik ben echt, echt tevreden en ik moet zeggen dat op het podium staan in de Formule 1 een echt geweldig gevoel is. Het is een tijd geleden dat ik op een podium heb gestaan en het is geweldig voor het hele team omdat ze zo hard gewerkt hebben tijdens de winter. Ze leverden fantastisch werk en maakten ware vooruitgang. Ik gaf alles dat ik in me had vandaag, maar het was een lastige race op een stratencircuit waar de hitte het niet gemakkelijk maakte."

"Het team verdient mijn dank omwille van dit geweldig resultaat en het geeft me echt moed om te voelen dat ik kan groeien met Williams. Ik wil ook mijn vader bedanken voor alles dat hij gedaan heeft om me tot deze positie te brengen. We hebben een solide racewagen en enkele goede ontwikkelingen op het programma staan, maar we willen niet té enthousiast worden omdat het nog vroeg is."

Kazuki Nakajima, 6de

"Om het tot het einde te schoppen was geweldig, leuk om te finishen en leuk om punten te scoren. Het was echt lastig vandaag op fysiek vlak, maar daarenboven was er enorm veel gaande. Bij de start spinde een wagen voor mijn neus, draaide en raakte daarbij mijn voorvleugel. Met de verscheidene safety car-periodes leverde het team geweldig werk om mijn strategie om te zetten in een éénstopper, en dat deed me in de punten belandden."

"Naar het einde van de race toe had ik een ander incident toen alle wagens achter elkaar reden. Ik beschadigde opnieuw de neus. Maar het was goed om mijn fysieke fitheid en mijn consistentie te demonstreren. Nu kijk ik uit naar Sepang, een circuit dat ik al beter ken."

Sam Michael, technical director

"Het is een fantastische start van het seizoen. We wisten dat we het potentieel hadden in de wagen maar dit in de oefensessies niet konden realiseren omwille van problemen met de betrouwbaarheid. Alles viel echter in zijn plooi in de race. Nico kon de verschillende moeilijke situaties goed verteren en hij hield een goed tempo aan doorheen de race. We willen hem graag feliciteren met zijn eerste podium. Kazuki deed het ook goed ondanks het feit dat hij betrokken was bij twee incidenten."

"Beide wagens hadden een goede betrouwbaarheid doorheen de race en het is geweldig om te kunnen vertrekken met een handvol punten. Na vannacht kijken we uit naar Maleisië voor een betere kwalificatie en om te bouwen op onze tweede plaats in het kampioenschap."
[16 maart 2008 - 10:08] Jorg Soens
VORIG: BMW: "Enkel Hamilton was sneller"      VOLGEND: Alonso benutte de geboden kansen optimaal
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact