RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 BMW: "Enkel Hamilton was sneller"
Nick Heidfeld, 2de

"Dit was een fantastische start van het seizoen voor ons. Het team werkte extreem hard om de problemen die we in het begin met de F1.08 hadden op te lossen. We boekten constante vooruitgang en we hebben nog niet het volledige potentieel van de wagen benut. Bij de start had ik teveel wielspin waardoor ik Nico Rosberg niet achter mij kon houden."

"Ik dacht dat het een moeilijke race ging worden omdat ik verwachtte dat hij vroeger ging pitten. Maar we stopten in dezelfde ronde en onze crew leverde geweldig werk om mij voor hem te laten buitengaan. Tijdens mijn tweede stop had ik het geluk dat de safety car niet vroeger naar buiten kwam en ik kon bijtanken zoals gepland. In de laatste stint moest ik voorzichtig zijn met de optiebanden. In het algemeen verliep de eerste race zonder tractiecontrole minder moeilijk dan verwacht."

Robert Kubica, DNF

"Mijn race verliep redelijk goed in het begin. Ik zat op een gelijkaardige strategie als die van Nick en ik had een goed tempo. Dan werd de strategie omgegooid en dat wierp voor mij niet haar vruchten af. Ik raakte vast achter Bourdais en ik verloor veel tijd. Ik had nog steeds de kans om punten te scoren, maar op het einde van de derde safety car-periode crashte Nakajima in mijn achterkant en moest ik stoppen."

Mario Theissen, BMW Motorsport Director

"Dit was een fantastische start van het nieuwe seizoen voor BMW Sauber. In een turbulente race met drie safety cars en verscheidene opgaves bleef Nick cool en eindigde hij als tweede. Daardoor behaalde hij het eerste podium van het seizoen voor het team."

"Enkel Lewis Hamilton was sneller. Dit was een echt strategisch spelletje. Nick had wat geluk met de safety cars, Robert had dit jammer genoeg niet. Naar het einde toe duwde Nakajima hem van de baan. Tot dat punt reed hij een sterke race na een fantastisch kwalificatieresultaat van gisteren. Samen met onze kwalificatieprestatie op zaterdag is dit een goede basis voor de volgende races. Dit was een motivatiestimulans voor het hele team. Een grote dank aan al onze collega's in München en Hinwil."
[16 maart 2008 - 10:00] Jorg Soens
VORIG: Nakajima tien plaatsen achteruit in Maleisië      VOLGEND: Rosberg in de wolken na eerste podium
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact