RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Richards haalt uit naar Williams
David Richards heeft met scherp geschoten naar het hoofd van het Williams-team omwille van het verstoren van zijn plannen om met Prodrive een debuut te kunnen maken in de Formule 1.

Prodrive was van plan om in 2008 deel te nemen aan het wereldkampioenschap nadat de FIA de inschrijving van het Britse bedrijf had goedgekeurd. Maar Williams dreigde met gerechtelijke stappen als het team verder zou gaan met de plannen om haar wagen en motor te kopen bij McLaren-Mercedes.

Daarop onstond er een rel rond het gebruik van klantenwagens. De kwestie werd nog moeilijker doordat er een vertraging optrad bij het nieuwe Concorde Agreement - het nieuwe commerciŽle akkoord dat het gebruik van klantenversies zou moeten goedkeuren.

Richards uit nu zijn frustraties in de richting van het Williams-team en de tegenstand die ze leverden.

"Het lijkt erop dat ze een positie willen verdedigen die achterhaald is, en als je hun financiŽle staat bekijkt, lijkt dat niet zo goed uit te draaien," vertelt Richards. "Williams wordt geleid door mensen die willen motorracen, niet door mensen die een business willen runnen."

Volgens Richards zal de Formule 1 het zich nog beklagen als het geen teams wil toelaten die gebaseerd zijn op het gebruik van klantenwagens.

"Ik denk dat we binnen twee jaar samen het vertrek van twee fabrikanten zullen zien en zullen zeggen 'Waarom hebben we dit niet gedaan?'," zei Richards. "Er bestaat geen andere manier om mensen in deze sport te krijgen. En eens het nieuwe Concorde Agreement geschreven is, wordt het heel moeilijk om zaken te veranderen."
[05 maart 2008 - 20:46] Jorg Soens
VORIG: Garcia tweede testpiloot bij Williams?      VOLGEND: Wil Baugur een aandeel in Williams?
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact