RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hamilton waarschuwt concurrentie
Lewis Hamilton heeft een waarschuwingssalvo in de richting van Kimi Räikkönen gevuurd. De Brit verloor de wereldtitel aan de Ferrari-rijder doordat hij één punt te weinig scoorde in 2007. Voor 2008 denkt Hamilton dat Räikkönen zijn handen vol zal hebben om zijn titel te verdedigen.

De McLaren-rijder vindt de wereldkampioens snelheid heel indrukwekkend, maar hij is ervan overtuigd dat McLaren hem een auto gegeven heeft die in staat is om te strijden voor de wereldtitel.

“Met het pakket dat we hebben, betwijfel ik het dat Kimi zomaar weg zal lopen,” vertelde Hamilton tegen de Britse media tijdens een persevenement in de McLaren-fabriek. “Wat Ferrari heeft, is een goede wagen.”

“Maar ik vond het wat vreemd dat zij niet aanwezig waren bij alle tests waar wij wel waren. Ze waren heel snel in Bahrein, maar we weten niet wat ze daar deden. Barcelona is een heel gedetailleerd circuit, en als je kijkt naar de tests in Barcelona van vorig jaar, dan was er een kloof van drie tot vier tienden tussen Ferrari en ons. Dit jaar is de kloof heel wat kleiner, we hebben gelijkaardige auto’s.”


Hamilton onthulde dat het verliezen van het wereldkampioenschap in Brazilië een grotere klap in het gezicht was dan voorgaand toegegeven, maar hij voegde eraan toe dat zijn ervaring zijn vastberadenheid versterkt heeft. Hij heeft dat probleem ook opgelost tijdens de winter.

De McLaren-rijder verklaarde ook dat zijn trainingsprogramma gebaseerd was op concentratie en het efficiënt omgaan met de druk van een titelkandidaat. “Ik heb geleerd om de druk je niet te laten kraken. Ik weet dat je voortdurend geconcentreerd moet zijn en dat politiek zich niet mag binnendringen, niet dat dat het geval was vorig jaar. Dat was één van mijn sterktepunten en dat moet ik nu ook aanhouden.”

“Het verschilt met vorig jaar. Ik weet nu wat ik kan verwachten van dit jaar en we weten hoe we kunnen presteren in de verschillende races en kwalificatiesessies.”


Hij voegde eraan toe: “De laatste races van 2007 gingen er hard aan toe. Ik had troonpositie in Japan, en ik ging naar China met hetzelfde vertrouwen. Voor iedereen zou dat een klap in het gezicht zijn.”

“Het wereldkampioenschap verliezen voor iemand die er zijn hele leven hard voor werkt, komt hard aan. De steun die mijn familie en vrienden mij gaven was dan ook positief!”

“Dit jaar zal anders zijn. Ik twijfel er geen seconde aan dat ik goed werk zal leveren, maar het zal iets anders betekenen. Hiermee bedoel ik dat ik wil winnen.”


Hamilton waarschuwde zijn rivalen dus zeggend dat hij nog competitiever verwacht te zijn in zijn tweede seizoen nu hij aanzien wordt als titelkandidaat met één jaar race-ervaring.

“Ik voel minder druk komend van de buitenwereld,” vertelde Hamilton. “Misschien is er meer, maar ik voel er minder. Vorig jaar moest ik iedereen bewijzen dat ze fout waren.”

“Mensen zeiden ‘Kan hij of kan hij het niet?’ Ik ben er zeker van dat velen in het team wisten dat ik het kon, omdat ik ook snel was tijdens de tests. Racen in de Formule 1 is compleet anders.”


De Brit ging verder: “In je eerste jaar wacht de rest op de dag dat je faalt. Dit jaar zal anders zijn, omdat iedereen weet dat ik kan rijden. Het is ook zo dat ik meer op mijn vingers getikt zal worden indien ik een fout wordt mits ik geen rookie meer ben.”

“De eerste race is geen onbekend terrein meer voor mij. Vorig jaar maakte ik kennis met nieuwe dingen. Ik zat op de grid voor mijn eerste race, niet wetend wat ik kon verwachten.”

“Dit jaar weet ik wat ik wil en weet ik wat er voor nodig is om op de eerste rij te staan!”
[04 maart 2008 - 13:53] Stefan Jacobs
VORIG: Sutil tempert optimisme Force India      VOLGEND: Voorbeschouwing 2008 - deel 3
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact