RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alonso: "Renault is zelfvertrouwen verloren"
Fernando Alonso denkt dat Renault een deuk in haar zelfvertrouwen heeft gekregen nadat het team een ondermaats seizoen kende in 2007. Desalniettemin is de Spanjaard ervan overtuigd dat het Franse team haar terug naar de winnende glorie kan werken.

Nadat Renault het wereldkampioenschap in 2005 en 2006 won, scoorde Heikki Kovalainen het enige podium voor Renault. Dit deed hij door een tweede plaats te verzekeren in de Japanse Grand Prix waar hij Kimi Räikkönen alsnog van zich af wist te schudden in de slotfase van de race.

“Twee jaar geleden had het team meer vertrouwen in haar capaciteiten nadat ze twee opeenvolgende wereldtitels wisten te winnen,” vertelde de oud-kampioen aan La Gazzetta dello Sport. “Iedere keer als ze een nieuw onderdeel naar het circuit brengen, houden ze hun vingers gekruisd. Dit is een gevolg van het negatieve 2007-seizoen.”

De Spanjaard groef iets dieper in het verleden en ging daarom terug naar 2004 waar Renault het tij kon keren in het midden van het seizoen. Hij vertelde dat zelf McLaren een gelijkaardige situatie beleefde voor 2007.

“In 2004 kenden we problemen en het jaar daarop wonnen we de titel,” vertelde Alonso. “Ik ben ervan overtuigd dat ik dat opnieuw kan, zij weten hoe ze dat moeten doen. Ergens anders zou het veel riskanter geweest zijn voor mij.”

“Trouwens, toen ik bij McLaren aankwam, worstelden zij ook om in de top-10 te geraken. In februari, vooraleer we naar Australië afzakten, hadden ze het niet mogen dromen om de snelheid te hebben waarmee we de tweede race van het seizoen wonnen.”

“Elke keer als je een nieuw team kiest, gok je. Hoe kan je in november weten wat er het volgende seizoen zal gebeuren?”


Alonso ging verder: “Natuurlijk voel ik mij hier goed, maar ik wil winnen. Ik wil een auto hebben die één seconde sneller is dan de rest. Ik denk niet dat ik genoegen kan nemen met een voortdurende tiende plaats.”

Hoe dan ook, Alonso vindt dat de motorbevriezingingen en het feit dat er maar één bandenleverancier is, de situatie voor de teams bemoeilijkt daar het nu moeilijker is om verloren terrein goed te maken. “We worden een soort GP2: dezelfde banden, dezelfde motoren. We hebben niet meer de beste technologie. En als je een wagen hebt die niet snel genoeg is in de winter, dan moet je het daarmee doen gedurende het hele seizoen.”
[03 maart 2008 - 17:28] Stefan Jacobs
VORIG: Williams presenteert definitieve kleuren FW30      VOLGEND: Bourdais erkent kwalificatieprobleem
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact