RSS   -    Meewerken?
   
 
GP AustraliŽ
 Toyota prijst eigen bolide en Bridgestones
Ralf Schumacher, 3de

"Dat was een geweldige prestatie voor het hele team. Na de laatste twee races hadden we dit nodig om aan te tonen waar we echt staan wat de snelheid betreft. We wisten van de vorige races dat we er altijd stonden vanuit het oogpunt van een goede rondetijd en we moesten dat vandaag gewoon eens aantonen."

"Met de duidelijke hulp van onze Bridgestone-banden waren we in staat om te tonen dat onze wagen een goede wagen is. We hadden in de tweede helft van het seizoen duidelijk wat moeite, maar de wagen is enorm veel verbeterd. Ik heb altijd gezegd dat als we een goed weekend hebben en de banden lekker zitten, we kunnen vechten voor het podium."

"Dit is mijn favoriet circuit en terwijl we een lastige race tegemoet gaan met de twee Ferrari's voor ons, zullen we ons best doen om ze bij te houden. Het is in Suzuka belangrijk om je goed te kwalificeren en nu we dat hebben bereikt zullen we zo hard mogelijk pushen."

Jarno Trulli, 4de

"Het is geweldig om zo ver vooraan te staan. We zijn al het hele weekend competitief geweest, zeker vandaag, en we hadden vertrouwen in het behalen van een dergelijk resultaat. Er was veel wind op het circuit maar de wagenbalans voelde nog steeds goed aan doorheen de namiddag en we waren heel competitief."

"Ik was heel snel in de kwalificatie en ik kon het tot de top-3 schoppen, maar ik kwam enkele honderdsten tekort. Toch hebben we nog steeds een sterke bolide voor de race van morgen dus ik ben blij, voor mezelf en het team."

"Natuurlijk willen we tijdens onze thuisrace graag een sterk resultaat behalen dus het zal een gevecht worden van de start tot de finish. We waarderen de extra steun die we krijgen tijdens deze race en we hopen dat we de fans iets kunnen geven."

Pascal Vasselon Ė Senior General Manager Chassis

"Dit is ons best kwalificatieresultaat van het seizoen en het is een heel ander verhaal in vergelijking met China. Maar we wisten dat we het verkeerd hadden in Shanghai, dus we hadden er altijd vertrouwen in dat we een dergelijke prestatie konden neerzetten. We zagen al vroeg in het weekend dat onze wagen goed gebalanceerd was en snel ging doorheen ťťn ronde in alle mogelijke omstandigheden. Dit is dus enkel een bevestiging van het potentiŽel. Je hebt ook goede piloten nodig en zowel Ralf als Jarno zijn dat."

"We waren sterk in Q1 en Q2 dus we spaarden een bandenset zodat we twee runs konden hebben in Q3, wat duidelijk de beste tactiek is. De wind was geen probleem voor de rijders, wat wederom een indicatie is voor de kwaliteit van de wagen. We willen ook Bridgestone bedanken omdat de banden hier heel goed werken, zowel tijdens de eerste ronde als over een lange stint. Wat de race betreft hebben we de optimale strategie volgens onze berekeningen."
[07 oktober 2006 - 10:14] Jorg Soens
VORIG: Bridgestone in de wolken door competitief rubber      VOLGEND: Ferrari-Bridgestone in uitstekende vorm
 Zoeken: In:
Hamilton houdt Vettel af voor pole, Vandoorne 18e na pech  
Lewis Hamilton heeft zijn Mercedes op de pole positie gekwalificeerd voor de eerste Grand Prix van het seizoen...
Lees meer
Vettel zet Ferrari bovenaan in laatste trainingssessie  
Sebastian Vettel heeft voor het eerst dit seizoen de dominantie van Mercedes doorbroken. De Duitser reed de derde...
Lees meer
Vandoorne: "Tank vertrouwen met elke afgelegde ronde"  
Stoffel Vandoorne blikt terug op zijn eerste dag tijdens de Grand Prix van AustraliŽ. Vandoorne eindigde na wat...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact