RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018. Robert Kubica moet het stellen met een reserve rol.

Sirotkin testte eerder voor Renault en wist Williams te overtuigen met een sterke prestatie tijdens de Pirelli bandentest in Abu Dhabi in november. Williams nam dus nog lang de tijd om de beslissing te nemen maar komt er dan toch eindelijk mee naar buiten.

"Ik ben heel tevreden en trots dat ik lid word van het befaamde Williams team. Het kostte veel tijd, moeite en werk om dit te behalen, maar het heeft allemaal goed uitgepakt.
Ik ben iedereen dankbaar die mij geholpen heeft om dit te bereiken. Ik zal er alles aan doen om het beste van mezelf te geven."


Robert Kubica was de andere grote kandidaat voor het laatste beschikbare racezitje voor 2018, maar de Pool moet het dus stellen met een reserverol. Kubica zelf blijft geloven in een terugkeer als racepiloot in de F1 en beschouwt zijn reserverol als eerste grote stap.

"Ik heb ervan genoten om opnieuw in de F1-paddock rond te hangen de afgelopen maanden en ik kijk er naar uit om samen te werken met het technische team van Williams. Ik zal mijn uiterste best doen om van de FW41 een ware contender te maken komend seizoen. Mijn ultieme doel blijft om terug te keren als Grand Prix rijder en dit is een hele belangrijke stap in die richting. Ik kan niet wachten om te starten."

Williams heeft met het duo Sirotkin-Stroll nu het jongste rijderspaar op de grid ter beschikking, met een gecombineerde leeftijd van 41 jaar.
[16 januari 2018 - 19:23] Andy Lloyd
VORIG: Kvyat naar Ferrari      VOLGEND: "Alonso en Hamilton zullen elkaar weer bekampen"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact