RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Concurrentie vreest te sterk Mercedes
Mercedes eindigde de twee vrije trainingen gisteren dominant bovenaan. Daardoor vrezen de andere rijders dat het Duitse constructeursteam een te grote voorsprong heeft om nog bij te benen.

Hamilton was de snelste rijder in beide sessies, waarbij hij in de tweede sessie 48 duizendsten sneller was dan Bottas, maar wel meer dan twee tienden sneller was dan Ricciardo. Dat is veel op een circuit waar rondetijden onder de 1:10 duiken.

"Het zal moeilijk worden om Mercedes bij te benen. Ze lijken erg snel in alle omstandigheden en op alle bandensoorten. Het is wel erg close tussen Red Bull en wij", stelt Vettel. "We kunnen onze balans in de wagen wel nog verbeteren, wat ons sneller zal maken in de kwalificatie en de race."

Ricciardo, die tien plaatsen achteruit zal geplaatst worden op de grid, voegde daar nog aan toe: "Mercedes is echt snel met veel brandstof. We lijken vrij goed met weinig benzine, maar zij zullen nog wat meer uit de wagen kunnen halen als ze met een minimum van brandstof rijden."

"Als we ons vergelijken met Ferrari, ziet het er niet zo slecht uit. Mercedes is gewoon sneller dan de rest op dit ogenblik. Onze wagen werkt goed, we moeten niet veel aanpassen voor de rest van het weekend. We zullen de strijd kunnen aangaan met Ferrari."


Max Verstappen, die twee van de vier laatste races won, is meer optimistisch: "Mercedes is snel, maar als wij enkele aanpassingen kunnen maken, dan zullen we er ongeveer zijn. Onze wagen was de laatste races absoluut de snelste. We moeten gewoon een iets hogere topsnelheid halen."

Mercedes is erg snel op zachte banden, misschien komt dat omdat hun wagen iets harder is voor de banden en dat de zachte band daardoor beter werkt voor hen. We kunnen nog wat verbeteringen doorvoeren, en dan zien we wel",
aldus Verstappen.
[11 november 2017 - 09:00] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton nipt sneller dan Bottas in VT2      VOLGEND: Bottas wint duel tussen Mercedes en Ferrari in VT3
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact