RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Massa kondigt afscheid aan
Williams-rijder Felipe Massa zal op het einde van het huidige F1-seizoen afscheid nemen van de sport. De Braziliaan kondigde gisteren zelf aan dat hij op pensioen gaat. Hij deed dat ook al een jaar eerder, maar stelde toen iets later zijn afscheid uit omdat Valtteri Bottas onverwacht verhuisde van Williams naar Mercedes.

Massa scoorde zesendertig punten dit seizoen, vier minder dan teamgenoot Lance Stroll. Hij gaf ook aan dat hij in de F1 wilde blijven voor een zestiende seizoen, maar enkel bij Williams. Omdat Williams echter geen haast heeft om een tweede rijder te kiezen voor volgend jaar, nam Massa zelf de beslissing. Hij wilde immers weten of hij in BraziliŽ zijn allerlaatste thuisrace zou rijden of niet.

Williams overweegt de opties voor de teamgenoot van Lance Stroll, en kijkt daarbij naar Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat.

Massa kondigde zelf zijn afscheid aan via sociale media. Er wordt verwacht dat hij in de toekomst te zien zal zijn in de Formula E. De Braziliaan gaf al enkele keren te kennen dat dat een interessant kampioenschap is.

"Zoals iedereen weet, ging ik akkoord om dit seizoen terug te keren naar de F1 en Williams te helpen, niettegenstaande ik mijn pensioen aangekondigd had. Ik heb nu vier fantastische jaren achter de rug bij het team, maar mijn F1-carriŤre wordt nu definitief beŽindigd na dit seizoen."

"Ik neem zoveel mogelijk fantastische ervaringen met mij mee terwijl ik mij voor de laatste twee races voorbereid. Alhoewel de races in BraziliŽ en Abu Dhabi emotioneel zullen zijn, kijk ik ernaar uit om zo goed mogelijk te eindigen en mij klaar te maken voor een nieuw hoofdstuk in mijn carriŤre",
luidde later de verklaring van Massa via het persbericht van Williams.

"Ik zou Felipe willen bedanken voor alles wat hij voor het team gedaan heeft de afgelopen vier jaar",
voegt teambaas Claire Williams er aan toe. "We zijn hem erg dankbaar voor het uitstellen van zijn afscheid van de F1 nadat Valtteri naar Mercedes ging, wat aantoonde hoe goed onze relatie wel is."

"We weten dat het geen gemakkelijke beslissing was voor hem om terug te keren nadat hij zo'n emotioneel afscheid kende eind vorig jaar. Namens Sir Frank en het volledige team wensen we Felipe het allerbeste toe voor de toekomst"


Felipe Massa reed vijftien jaar F1, behaalde elf overwinningen, zestien pole posities en 41 podia. Hij eindigde ook als tweede in het kampioenschap in 2008.
[05 november 2017 - 09:16] Rutger Vanhee
VORIG: Kvyat ook in beeld bij Williams      VOLGEND: Norris reserverijder McLaren in 2018
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact