RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hartley favoriet voor Toro Rosso-zitje in Amerika
Brendon Hartley is favoriet om volgende week voor Toro Rosso te rijden tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Austin. Sébastien Buemi is Red Bull's plan B mocht Hartley niet inzetbaar zijn.

Toro Rosso plaatste Daniil Kvyat voor twee races aan de kant zodat Pierre Gasly geëvalueerd kon worden met het oog op een zitje voor volgend jaar. Omdat Carlos Sainz nu vervroegd vertrekt naar Renault, keert Kvyat volgend weekend terug. Het team moet echter ook op zoek naar een vervanger voor Gasly, want hij rijdt volgend weekend in Japan de finale van de Super Formula, waar hij kampioen kan worden.

Teambaas Franz Tost wil een rijder inzetten zodat die ook geëvalueerd kan worden met het oog op 2018. Gasly is sowieso favoriet voor één van de twee zitjes volgend jaar, maar Kvyat is maar één van de opties voor het andere.

Hartley wordt door Toro Rosso gekozen als hun beste alternatief, tevens met het oog op volgend jaar. De Nieuw Zeelander was eerder de reserverijder van Red Bull in 2009 en 2010, maar werd nadien uit hun junior programma gegooid.

Hartley heeft voldoende punten op zijn superlicentie om te mogen racen, maar heeft momenteel een contract met Porsche en hij neemt deel in het World Endurance Championship, waar hij dit weekend de titel kan winnen in Fuji. Daarnaast zou hij ook een contractaanbieding liggen hebben om volgend jaar te racen voor Chip Ganassi in IndyCar. Mocht de 27-jarige al iets getekend hebben, dan moeten ze ook dat 'probleem' nog zien op te lossen.

Toro Rosso heeft echter ook een back-upplan. Mocht Hartley niet mogen rijden voor hen in Austin, zou Sébastien Buemi hun plan B zijn. Hij zat tot en met 2011 in het junior programma van Red Bull en heeft geen verplichtingen volgende week.
[13 oktober 2017 - 12:30] Rutger Vanhee
VORIG: Goede test van Kubica bij Williams      VOLGEND: Hartley debuteert in Amerika voor Toro Rosso
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact