RSS   -    Meewerken?
   
 
GP USA
 Goede test van Kubica bij Williams
Robert Kubica heeft gisteren een testdag afgewerkt in een Williams-bolide van 2014 op het circuit van Silverstone. De test kwam er omdat het team hem wil evalueren voor een racezitje voor 2018.

De Pool testte eerder voor Renault, maar het Franse team koos uiteindelijk voor de diensten van Carlos Sainz omdat ze daar naar eigen zeggen helemaal geen risico mee nemen. Kubica wil graag naar de F1 terugkeren, bijna zeven jaar na zijn serieuze verwondingen die hij opgelopen had in een rallycrash.

Williams heeft toegegeven dat Kubica niet de enige kanshebber is op het zitje aan de zijde van Lance Stroll. Ook Paul di Resta, Felipe Massa en Pascal Wehrlein zijn realistische kandidaten.

Williams wilde gisteren vooral weten of Kubica fit genoeg was, en de Pool voerde gisteren een volledig programma uit in een volledige witte FW36. De test werd als "succesvol" bestempeld, maar verdere informatie werd niet vrijgegeven.

Het team is van plan om Kubica opnieuw te laten rijden op de Hungaroring, waar hij in augustus al testte in de huidige Renault-bolide. Die test zou volgende week doorgaan, terwijl ook reserverijder Paul di Resta een testdag zou krijgen één dag later.

Williams liet ook nog weten niet gehaast te zijn om een beslissing te nemen, maar er wordt nog dit jaar een beslissing verwacht.
[12 oktober 2017 - 09:38] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven      VOLGEND: Hartley favoriet voor Toro Rosso-zitje in Amerika
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact