RSS   -    Meewerken?
   
 
GP USA
 Vandoorne springt over Alonso in WK: "Beste race in carrière"
Stoffel Vandoorne reed net als Max Verstappen een sublieme race en eindigde voor de tweede Grand Prix op rij op de zevende plaats. Dit keer op een circuit dat de McLaren auto minder goed ligt gezien de lange rechte stukken, en ook in een rechtstreeks duel met Alonso, die op zijn waarde geklopt werd. De Spanjaard pakte zelfs geen punten.

"Ik kan met zekerheid zeggen dat dit mijn beste race is uit mijn carrière", verklaarde Vandoorne na de race. "Ik was meteen competitief vanaf de eerste training en die lijn trok zich door tot en met de race."

"Om hier zevende te eindigen is werkelijk fenomenaal. De goede start die ik had hielp wel, en de voorsprong die ik op de super zachte band kon uitbouwen ten opzichte van de Williams bolides was ook een bonus die noodzakelijk was."

McLaren verknalde dan nog bijna de race voor Vandoorne door hem te laat de pits in te roepen, maar Vandoorne liet zien dat hij over een ijzeren wil beschikt en zette de Williams bolides meteen weer op hun plaats terug.

"We hadden beter een ronde eerder gaan pitten, maar gelukkig kon ik me na mijn pit exit nog net langs Stroll en Massa wringen. Had ik dat niet gedaan had het op het einde misschien een heel ander verhaal geweest."

"Op de zachte band was het iets lastiger om mijn voorsprong te behouden, maar in tegenstelling tot diegenen achter me kon ik beter mijn banden sparen en op het laatst alsnog wegrijden. Force India en Williams waren ook competitief, dus ben ik heel blij dat ik voor Ocon, Massa en Stroll kon blijven. Die kleine voorsprong op Stroll behouden was het lastigste aspect van de race."

"Als we zo'n resultaat kunnen behalen in Maleisië kan ik niet anders dan met enthousiasme uitkijken naar Japan. Als het hier kan moeten we op Suzuka ook een sterke race kunnen rijden", besloot Vandoorne.

Vandoorne springt nu over Alonso en Magnussen naar de veertiende plaats in het WK.
[01 oktober 2017 - 11:57] Andy Lloyd
VORIG: Verstappen wint laatste race in Sepang      VOLGEND: GP Japan: Timing
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact