RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ricciardo: "Red Bull moet beter doen om mij te houden"
Daniel Ricciardo heeft laten weten dat Red Bull volgend seizoen een grote stap voorwaarts zal moeten zetten als het team hem ook na 2018 wil behouden. Het contract van de Australiėr loopt eind volgend jaar immers af.

Ricciardo werd al opgepikt door Red Bull toen hij in de lagere autosportklassen vertoefde en zorgde ervoor dat hij halverwege 2011 zijn F1-debuut kon maken bij HRT. Daarna volgden twee seizoenen bij Toro Rosso, alvorens in 2014 de overstap te maken naar Red Bull. Ondertussen won hij vijf races met het team.

Sinds de nieuwe motorreglementen invoege zijn, heeft Red Bull's motorleverancier Renault moeite om hetzelfde niveau te behalen als Mercedes en Ferrari en dat heeft ook de kansen op Ricciardo's titelcampagne serieus zien slinken. De 28-jarige beseft dat hij binnenkort toch de mogelijkheid moet hebben om voor de titel te vechten, omdat hij anders misschien de kans niet meer zal krijgen.

"Ik dacht dat we dit jaar echt in staat gingen zijn om te vechten voor de titel, maar het is anders uitgedraaid. Ik beleef dus een ongeduldige periode want ik wil de F1 niet verlaten zonder titel. En ik wil die zo snel mogelijk behalen. Het zou eigenlijk volgend jaar met Red Bull moeten gebeuren", stelt Ricciardo.

"Ik wil de titel immers liefst met Red Bull behalen. Sebastian Vettel is daar ook in geslaagd en volgend jaar is mijn laatste jaar van mijn huidige contract bij hen. Ik zal dus beslissingen moeten maken. Voor de eerste keer in mijn professionele carričre zal ik een vrije speler op de markt zijn."

"Als zij met mij willen verdergaan, zullen ze moeten bewijzen dat ik met hen kampioen kan worden. Ik ben al van in het begin bij Red Bull en het is al fantastisch geweest. Maar uiteindelijk zal ik trachten de meest verstandige beslissing te nemen"
, besluit de Australiėr.

Eind volgend jaar heeft Mercedes twee vrije zitjes, terwijl ook het contract van Kimi Raikkonen bij Ferrari opnieuw ten einde zal zijn. De twee topteams zullen dus vermoedelijk ook een bod doen op Ricciardo.
[14 september 2017 - 09:19] Rutger Vanhee
VORIG: GP Singapore: Weersvoorspelling      VOLGEND: Ricciardo snelste in VT1
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact