RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Ricciardo: "Red Bull moet beter doen om mij te houden"
Daniel Ricciardo heeft laten weten dat Red Bull volgend seizoen een grote stap voorwaarts zal moeten zetten als het team hem ook na 2018 wil behouden. Het contract van de AustraliŽr loopt eind volgend jaar immers af.

Ricciardo werd al opgepikt door Red Bull toen hij in de lagere autosportklassen vertoefde en zorgde ervoor dat hij halverwege 2011 zijn F1-debuut kon maken bij HRT. Daarna volgden twee seizoenen bij Toro Rosso, alvorens in 2014 de overstap te maken naar Red Bull. Ondertussen won hij vijf races met het team.

Sinds de nieuwe motorreglementen invoege zijn, heeft Red Bull's motorleverancier Renault moeite om hetzelfde niveau te behalen als Mercedes en Ferrari en dat heeft ook de kansen op Ricciardo's titelcampagne serieus zien slinken. De 28-jarige beseft dat hij binnenkort toch de mogelijkheid moet hebben om voor de titel te vechten, omdat hij anders misschien de kans niet meer zal krijgen.

"Ik dacht dat we dit jaar echt in staat gingen zijn om te vechten voor de titel, maar het is anders uitgedraaid. Ik beleef dus een ongeduldige periode want ik wil de F1 niet verlaten zonder titel. En ik wil die zo snel mogelijk behalen. Het zou eigenlijk volgend jaar met Red Bull moeten gebeuren", stelt Ricciardo.

"Ik wil de titel immers liefst met Red Bull behalen. Sebastian Vettel is daar ook in geslaagd en volgend jaar is mijn laatste jaar van mijn huidige contract bij hen. Ik zal dus beslissingen moeten maken. Voor de eerste keer in mijn professionele carriŤre zal ik een vrije speler op de markt zijn."

"Als zij met mij willen verdergaan, zullen ze moeten bewijzen dat ik met hen kampioen kan worden. Ik ben al van in het begin bij Red Bull en het is al fantastisch geweest. Maar uiteindelijk zal ik trachten de meest verstandige beslissing te nemen"
, besluit de AustraliŽr.

Eind volgend jaar heeft Mercedes twee vrije zitjes, terwijl ook het contract van Kimi Raikkonen bij Ferrari opnieuw ten einde zal zijn. De twee topteams zullen dus vermoedelijk ook een bod doen op Ricciardo.
[14 september 2017 - 09:19] Rutger Vanhee
VORIG: GP Singapore: Weersvoorspelling      VOLGEND: Ricciardo snelste in VT1
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact