RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Bottas en Mercedes gaan samen door in 2018
Valtteri Bottas zal ook in 2018 uitkomen voor Mercedes, dat bevestigde de top van Mercedes vanmiddag. Teambaas Toto Wolff beschrijft de beslissing als een 'no brainer'.

De afgelopen weken konden de kenners al tussen de lijnen door lezen dat Bottas een contractverlenging van een jaar zou krijgen bij Mercedes, aangezien eind 2018 de rijdersmarkt helemaal wordt opengegooid. Andere opties voor 2018 waren er niet, aangezien het Duitse team Fernando Alonso absoluut niet wilde contracteren.

Bottas kwam bij Mercedes terecht na het verrassende afscheid van Nico Rosberg, enkele dagen na het winnen van zijn eerste wereldtitel. De Fin debuteerde met een podium in AustraliŽ om uiteindelijk al zijn eerste zege te pakken in Rusland. Ook in Oostenrijk was hij de beste en hij staat nu op de derde plaats in het kampioenschap. Mercedes prijst de resultaten van Bottas en ook de manier waarop hij samenwerkt met het team en teamgenoot Lewis Hamilton.

"We hebben Valtteri een grote uitdaging voorgelegd dit jaar. Hij kwam op het laatste moment binnen het team, om dan aan de zijde te rijden van de beste rijder ter wereld. Met dat in gedachten zijn zijn resultaten dit seizoen absoluut fenomenaal", verklaarde Toto Wolff.

"Natuurlijk zijn er mindere periodes geweest, meer de goeie overheersen, met als hoogtepunt die twee overwinningen. Gezien zijn algemene positieve evolutie was het voor ons logisch hem ook voor 2018 vast te leggen bij ons team."

"Waar we misschien nog het meest tevreden over zijn is de manier waarop Lewis en Valtteri het met elkaar kunnen vinden. Ze hebben een ongekend respect voor elkaar en de dynamiek tussen de twee is exact wat we nodig hebben om de strijd aan te gaan met de concurrentie."

Bottas zelf was vanzelfsprekend ook tevreden met het nieuws.

"Toen het team me voor 2017 contracteerde stelden ze veel vertrouwen in mij. Nu ik deze contractverlenging krijg is dat het bewijs dat ik hun vertrouwen heb gekregen en ik wil dan ook dolgraag de ingeslagen weg verderzetten. Ik ben blij dat ik hier mijn eerste races kon winnen, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik blijf hard werken om altijd het best mogelijke resultaat te leveren en mijn volledig potentieel te behalen. Ik wil graag iedereen binnen het team bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben."
[13 september 2017 - 16:44] Andy Lloyd
VORIG: Sainz naar Renault, Honda naar Toro Rosso?      VOLGEND: GP Singapore: Timing
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact