RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Sainz naar Renault, Honda naar Toro Rosso?
Carlos Sainz Jr. heeft naar verluidt een contract getekend met Renault en dat zou voor een reeks andere bewegingen kunnen zorgen. McLaren zou hierdoor immers Renault-motoren kunnen bemachtigen voor 2018.

Officieel is het nieuws nog niet, maar verschillende bronnen bevestigen dat Renault ingestemd heeft om het contract met Toro Rosso vroegtijdig te beŽindigen in ruil voor de diensten van Carlos Sainz Jr. Dat liet vervolgens Toro Rosso toe om een contract met Honda te tekenen om met Japanse motoren te rijden vanaf 2018.

Als Sainz komend seizoen aan de zijde van HŁlkenberg zal rijden, betekent dat hoogstwaarschijnlijk het einde van de F1-carriŤre van Jolyon Palmer, die tot op heden niet echt kon overtuigen bij Renault. Het zou ook betekenen dat Robert Kubica geen comeback maakt bij het team.

Er is naar verluidt ook een mogelijkheid om al eerder gebruik te maken van de diensten van Sainz, namelijk al vanaf de GP van MaleisiŽ. Mocht Renault dus vervroegd het contract met Palmer willen beŽindigen, zal vermoedelijk Pierre Gasly opgeroepen worden om aan de zijde van Daniil Kvyat te rijden bij Toro Rosso.

Door de nieuwe motorleverancier bij Toro Rosso kan McLaren dus wel gebruik gaan maken van Renault-motoren. De verschillende aankondigingen zouden begin volgende week volgen, nog voor de GP van Singapore komend weekend.
[10 september 2017 - 10:51] Rutger Vanhee
VORIG: Alonso: ďIk wil loyaal zijn, maar dit kan niet langerĒ      VOLGEND: Bottas en Mercedes gaan samen door in 2018
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact