RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alonso: “Ik wil loyaal zijn, maar dit kan niet langer”
Fernando Alonso heeft gezegd dat hij loyaal wil zijn ten opzichte van McLaren, nu hij al zijn opties aan het overwegen is voor het seizoen 2018. Dit wil echter niet zeggen dat Alonso zomaar zal bijtekenen bij McLaren, want het “hele plaatje moet kloppen”.

McLaren baas Zak Brown stelde na de race in Monza nog dat hij denkt dat Alonso een nieuwe overeenkomst zal tekenen met het team zolang Honda wordt gedumpt als motorenleverancier. Alonso wil overstappen op motoren van Renault, een bedrijf dat hij altijd hoog in het vaandel heeft gedragen gezien zijn triomfen in 2005 en 2006.

Alonso verklaarde zijn stellingen op een Spaanse radiozender:

”McLaren zit in een zeer moeilijke situatie, voor drie jaar al, en het team is gedurende die periode nooit competitief geweest. Dat kan niet voor een top team als McLaren, dan is drie jaar in de achterhoede al te veel. Je kan vanaf nul iets beginnen opbouwen, maar als dat niet werkt kan je alsnog beter de stekker er volledig uittrekken in plaats van doelloos verder te ploeteren.”

”Ik geloof dat we vanaf de start van het seizoen 2018 competitiever zullen worden. Ik weet niet wat er exact zal gebeuren, maar ik ben optimistisch. Een van de opties is om van motor te veranderen. Ik wacht met het nemen van mijn beslissing tot het team een beslissing neemt. Ik wil loyaal zijn voor McLaren, we hebben samen veel meegemaakt in deze moeilijke tijden, maar ik ga niet nog eens een seizoen als dit afwerken. Wanneer McLaren zijn keuze maakt en ik weet hoe het totaal pakket eruit zal zijn, dan zal ik mijn beslissing maken.”

De beslissing van McLaren over motoren wordt volgens de Spanjaard later deze week gemaakt.
[06 september 2017 - 08:50] Andy Lloyd
VORIG: Porsche wil terugkeren binnen de F1      VOLGEND: Sainz naar Renault, Honda naar Toro Rosso?
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact