RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Singapore
 Porsche wil terugkeren binnen de F1
De Duitse autoconstructeur Porsche is serieus aan het overwegen om een terugkeer te maken naar de Formule 1 in 2021 als motorenleverancier.

Lutz Meschke, assisterend voorzitter van de afdelingen financiën en IT van Porsche, zat in Monza samen met Ross Brawn en andere F1 bazen om over de mogelijke toetreding te praten.

Porsche is op zoek naar nieuwe uitdagingen, nu het beslist heeft om zijn LMP1 campagne in het WEC en de 24 uren van Le Mans stop te zetten na 2017 omdat daar te weinig winst wordt gemaakt.

Porsche heeft een nieuwe uitdaging echter al gevonden binnen de Formule E vanaf 2019, maar het heeft ook afgevaardigden gestuurd naar de recente vergaderingen over de 2021 F1 motoren regulering, waar meermaals hun interesse werd uitgedrukt om de F1 te betreden als motorenconstructeur aangezien de F1 er voor kiest om naar simpelere en goedkopere technologie te evolueren.

”De Formule 1 kan een goede plaats zijn voor ons”, verklaarde Meschke aan Autosport. ”Zoals jullie weten is de Formule E voor ons het meest belangrijke nu, maar de Formule 1 is altijd iets wat moet overwogen worden. Gezien de plannen die op tafel liggen voor de nieuwe motoren vanaf 2021 denk ik dat er een mooie kans bestaat dat wij als motorenleverancier gaan functioneren.”

Porsche benadrukt dat het enkel interesse heeft om als leverancier van motoren te functioneren en zich dus niet aangetrokken voelt om als een fabrieksteam te functioneren binnen de sport.
[06 september 2017 - 08:49] Andy Lloyd
VORIG: Hamilton WK-leider na zege in Italië      VOLGEND: Alonso: “Ik wil loyaal zijn, maar dit kan niet langer”
 Zoeken: In:
Hamilton pakt zege in Singapore na start gehuld in chaos  
Lewis Hamilton heeft onverwacht de GP van Singapore gewonnen. De Brit profiteerde optimaal van een gigantische startcrash waarbij...
Lees meer
Vettel overtuigend op pole in Singapore  
Sebastian Vettel heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Singapore. De Duitser toonde zich ruim...
Lees meer
Verstappen houdt Vettel af in VT3, Vandoorne vijfde  
Max Verstappen heeft de snelste tijd in de derde vrije training op zijn naam geschreven. De Nederlander was...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact