RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Porsche wil terugkeren binnen de F1
De Duitse autoconstructeur Porsche is serieus aan het overwegen om een terugkeer te maken naar de Formule 1 in 2021 als motorenleverancier.

Lutz Meschke, assisterend voorzitter van de afdelingen financiŽn en IT van Porsche, zat in Monza samen met Ross Brawn en andere F1 bazen om over de mogelijke toetreding te praten.

Porsche is op zoek naar nieuwe uitdagingen, nu het beslist heeft om zijn LMP1 campagne in het WEC en de 24 uren van Le Mans stop te zetten na 2017 omdat daar te weinig winst wordt gemaakt.

Porsche heeft een nieuwe uitdaging echter al gevonden binnen de Formule E vanaf 2019, maar het heeft ook afgevaardigden gestuurd naar de recente vergaderingen over de 2021 F1 motoren regulering, waar meermaals hun interesse werd uitgedrukt om de F1 te betreden als motorenconstructeur aangezien de F1 er voor kiest om naar simpelere en goedkopere technologie te evolueren.

ĒDe Formule 1 kan een goede plaats zijn voor onsĒ, verklaarde Meschke aan Autosport. ĒZoals jullie weten is de Formule E voor ons het meest belangrijke nu, maar de Formule 1 is altijd iets wat moet overwogen worden. Gezien de plannen die op tafel liggen voor de nieuwe motoren vanaf 2021 denk ik dat er een mooie kans bestaat dat wij als motorenleverancier gaan functioneren.Ē

Porsche benadrukt dat het enkel interesse heeft om als leverancier van motoren te functioneren en zich dus niet aangetrokken voelt om als een fabrieksteam te functioneren binnen de sport.
[06 september 2017 - 08:49] Andy Lloyd
VORIG: Hamilton WK-leider na zege in ItaliŽ      VOLGEND: Alonso: ďIk wil loyaal zijn, maar dit kan niet langerĒ
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact