RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Wolff: "Alonso's verleden is waarom hij geen zitje krijgt
Mercedes teambaas Toto Wolff heeft een verklaring gegeven over waarom Mercedes niet achter Fernando Alonso aanzit om hem te strikken voor 2018.

Alonso is nog altijd wereldwijd aanzien als een van de beste rijders in de sport, en met zijn contract dat ten einde loopt is het de kans voor de top teams om hem binnen te halen. Met Ferrari en Red Bull die hun rijders al hebben vastgelegd voor 2018, is het enkel nog kijken naar Mercedes, waar Bottas nog geen contractverlenging kreeg. Maar Wolff heeft nu nogmaals gezegd dat Mercedes geen intentie heeft om Alonso onder contract te brengen.

"Daar hebben we het al over gehad. Fernando heeft een geschiedenis bij Mercedes die niet altijd getuigd van een goede relatie. Hij is zonder twijfel een waanzinnige piloot, maar hij is geen optie voor ons."

Alonso heeft één jaar in zijn carrière met Mercedes aandrijving gereden, in 2007, toen hij ook voor McLaren reed. Het team kwam dat jaar echter in een felle storm terecht vanwege een spionageschandaal, waarvan de details als eerste door Alonso naar de buitenwereld werden gebracht. Het team kreeg een monsterboete van 100 miljoen dollar en werd gediskwalificeerd in het kampioenschap. Met de relatie compleet verzuurd verliet Alonso het team opnieuw eind 2007.

McLaren was dus vergevingsgezeind toen het team Alonso in 2015 onder contract nam, maar Mercedes zelf wil niet meer geassocieerd worden met de Spanjaard.

Wolff gaf aan dat Mercedes een contract van een jaar zal voorleggen aan Valtteri Bottas, zodat ze in staat zijn om binnen twaalf maanden opnieuw al hun opties te bekijken op de transfermarkt.
[31 augustus 2017 - 12:50] Andy Lloyd
VORIG: Hamilton wint in ontgoochelende GP van België      VOLGEND: GP Italië: Weersvoorspelling
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact