RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Singapore
 Wolff: "Alonso's verleden is waarom hij geen zitje krijgt
Mercedes teambaas Toto Wolff heeft een verklaring gegeven over waarom Mercedes niet achter Fernando Alonso aanzit om hem te strikken voor 2018.

Alonso is nog altijd wereldwijd aanzien als een van de beste rijders in de sport, en met zijn contract dat ten einde loopt is het de kans voor de top teams om hem binnen te halen. Met Ferrari en Red Bull die hun rijders al hebben vastgelegd voor 2018, is het enkel nog kijken naar Mercedes, waar Bottas nog geen contractverlenging kreeg. Maar Wolff heeft nu nogmaals gezegd dat Mercedes geen intentie heeft om Alonso onder contract te brengen.

"Daar hebben we het al over gehad. Fernando heeft een geschiedenis bij Mercedes die niet altijd getuigd van een goede relatie. Hij is zonder twijfel een waanzinnige piloot, maar hij is geen optie voor ons."

Alonso heeft één jaar in zijn carrière met Mercedes aandrijving gereden, in 2007, toen hij ook voor McLaren reed. Het team kwam dat jaar echter in een felle storm terecht vanwege een spionageschandaal, waarvan de details als eerste door Alonso naar de buitenwereld werden gebracht. Het team kreeg een monsterboete van 100 miljoen dollar en werd gediskwalificeerd in het kampioenschap. Met de relatie compleet verzuurd verliet Alonso het team opnieuw eind 2007.

McLaren was dus vergevingsgezeind toen het team Alonso in 2015 onder contract nam, maar Mercedes zelf wil niet meer geassocieerd worden met de Spanjaard.

Wolff gaf aan dat Mercedes een contract van een jaar zal voorleggen aan Valtteri Bottas, zodat ze in staat zijn om binnen twaalf maanden opnieuw al hun opties te bekijken op de transfermarkt.
[31 augustus 2017 - 12:50] Andy Lloyd
VORIG: Hamilton wint in ontgoochelende GP van België      VOLGEND: GP Italië: Weersvoorspelling
 Zoeken: In:
Hamilton pakt zege in Singapore na start gehuld in chaos  
Lewis Hamilton heeft onverwacht de GP van Singapore gewonnen. De Brit profiteerde optimaal van een gigantische startcrash waarbij...
Lees meer
Vettel overtuigend op pole in Singapore  
Sebastian Vettel heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Singapore. De Duitser toonde zich ruim...
Lees meer
Verstappen houdt Vettel af in VT3, Vandoorne vijfde  
Max Verstappen heeft de snelste tijd in de derde vrije training op zijn naam geschreven. De Nederlander was...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact