RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Geen VT2 voor Massa na crash
De tweede vrije training voor de GP van BelgiŽ is zonet van start gegaan, maar zonder Felipe Massa. De Braziliaan crashte deze ochtend tijdens zijn eerste getimede ronde en hierdoor was het team genoodzaakt om het chassis van zijn wagen te vervangen.

Massa ging bij het uitkomen van Les Combes over kerbs aan de binnenkant van de bocht, verloor de controle over de wagen en crashte uiteindelijk in de bandenmuur. De linkerkant van zijn wagen was verwoest. De Williams-crew kon vrijwel onmiddellijk vaststellen dat het reservechassis opgebouwd moest worden voor Massa.

"We vervangen het chassis wat op zich vrij lang duurt, maar we werken zo hard als mogelijk", aldus de verklaring van een woordvoerder van het team.

Het maakt echter niet uit hoeveel tijd Williams nodig heeft om het chassis op te bouwen, volgens artikel 25.5 van de reglementen mag Massa toch niet meer deelnemen aan de oefensessie vandaag: "Elke wagen waarvan het chassis vervangen wordt, moet opnieuw de scrutineering (keuring) passeren alvorens het terug op de baan toegelaten wordt."

"Elke herkeuring kan pas plaatsvinden na schriftelijke aanvraag van het team en zal pas uitgevoerd worden op de morgen na de aanvraag."


Voor Massa is dit een tegenvaller. De Braziliaan moest de GP van Hongarije al aan zich laten voorbijgaan door ziekte, en nu zal hij dus met beperkte training de race in Spa-Francorchamps moeten aanvangen.
[25 augustus 2017 - 14:17] Rutger Vanhee
VORIG: Raikkonen opent Belgisch weekend als snelste      VOLGEND: Hamilton lost RšikkŲnen overtuigend af in VT2
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact