RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Singapore
 Geen VT2 voor Massa na crash
De tweede vrije training voor de GP van België is zonet van start gegaan, maar zonder Felipe Massa. De Braziliaan crashte deze ochtend tijdens zijn eerste getimede ronde en hierdoor was het team genoodzaakt om het chassis van zijn wagen te vervangen.

Massa ging bij het uitkomen van Les Combes over kerbs aan de binnenkant van de bocht, verloor de controle over de wagen en crashte uiteindelijk in de bandenmuur. De linkerkant van zijn wagen was verwoest. De Williams-crew kon vrijwel onmiddellijk vaststellen dat het reservechassis opgebouwd moest worden voor Massa.

"We vervangen het chassis wat op zich vrij lang duurt, maar we werken zo hard als mogelijk", aldus de verklaring van een woordvoerder van het team.

Het maakt echter niet uit hoeveel tijd Williams nodig heeft om het chassis op te bouwen, volgens artikel 25.5 van de reglementen mag Massa toch niet meer deelnemen aan de oefensessie vandaag: "Elke wagen waarvan het chassis vervangen wordt, moet opnieuw de scrutineering (keuring) passeren alvorens het terug op de baan toegelaten wordt."

"Elke herkeuring kan pas plaatsvinden na schriftelijke aanvraag van het team en zal pas uitgevoerd worden op de morgen na de aanvraag."


Voor Massa is dit een tegenvaller. De Braziliaan moest de GP van Hongarije al aan zich laten voorbijgaan door ziekte, en nu zal hij dus met beperkte training de race in Spa-Francorchamps moeten aanvangen.
[25 augustus 2017 - 14:17] Rutger Vanhee
VORIG: Raikkonen opent Belgisch weekend als snelste      VOLGEND: Hamilton lost Räikkönen overtuigend af in VT2
 Zoeken: In:
Hamilton pakt zege in Singapore na start gehuld in chaos  
Lewis Hamilton heeft onverwacht de GP van Singapore gewonnen. De Brit profiteerde optimaal van een gigantische startcrash waarbij...
Lees meer
Vettel overtuigend op pole in Singapore  
Sebastian Vettel heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Singapore. De Duitser toonde zich ruim...
Lees meer
Verstappen houdt Vettel af in VT3, Vandoorne vijfde  
Max Verstappen heeft de snelste tijd in de derde vrije training op zijn naam geschreven. De Nederlander was...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact