RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kubica niet volledig tevreden
Robert Kubica heeft toegegeven dat hij niet volledig tevreden is met zijn F1-comeback gisteren in Hongarije. De Pool reed voor het eerst sinds zijn rallycrash in 2011 terug met een huidige F1-bolide. Hij legde 142 ronden af en was vierde snelste.

Renault had op voorhand al laten weten dat het niet alleen een testdag zou worden om onderdelen uit te proberen. Een rijdersevaluatie maakte ook deel uit van Kubica's programma. De testdag was immers cruciaal om te bepalen of Kubica al dan niet een volwaardige comeback kan maken in de F1.

"Ik ben tevreden, maar niet voor 100%. Het grootste verschil is dat deze wagen geen gelijkenissen vertoonde met andere wagens die ik de laatste tijd getest heb. Wanneer er zoveel zaken verschillen, vraagt het wat tijd om aan te passen", vertelde Kubica na afloop van de testdag.

"We weten dat Hongarije een moeilijk circuit is, één van de meest fysieke. Nico Hülkenberg zei me wat ik ook dacht: Als ik in staat zou zijn om hier te rijden, kan ik vermoedelijk overal rijden."

"Uiteraard kon je verspellen dat het niet gemakkelijk was, en dat wil ik ook niet verstoppen, maar het was goed. Uiteindelijk hebben we meer dan 140 ronden afgelegd en ik denk dat ik gemakkelijk morgen nog eens zou kunnen rijden. Mijn fitnessniveau is dus goed, en dat is een goed teken. Er zijn natuurlijk wel zaken die nog moeten verbeteren, maar dat zal altijd zo zijn"
, vervolgde de Pool.

Renault stuurde nog geen verklaring de wereld in, dus het blijft nog even afwachten of het team vindt dat Kubica kan terugkeren naar de sport of niet.
[03 augustus 2017 - 11:09] Rutger Vanhee
VORIG: Ferrari wil Sauber gebruiken voor jonge talenten      VOLGEND: De toekomstplannen van Fernando Alonso
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact