RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Singapore
 Alonso hoopt op snelle beslissing over motor 2018
Fernando Alonso heeft gezegd dat hij graag zou hebben dat McLaren snel beslist welke motor er achterin hun bolides zullen liggen in 2018. Het is volgens de Spanjaard immers belangrijk dat het team zich binnenkort richt op het pakket voor volgend jaar.

McLaren overweegt nog steeds om eventueel de huidige motorleverancier Honda te laten vallen en een andere motor te kopen. Dat is financieel niet interessant, maar het team heeft er wel wat voor over om terug te winnen. Op vandaag heeft McLaren nog maar twee punten verzameld tijdens de eerste tien races.

Het hebben van een competitieve motor in 2018 zal ook doorslaggevend zijn voor Alonso die binnenkort zal beslissen of hij al dan niet bij het team blijft na dit seizoen.

"Het is aan McLaren om een beslissing te nemen, maar hoe sneller ze dat doen, hoe beter er kan voorbereid worden op volgend jaar. Ik ga ervan uit dat zij dus ook een vroege beslissing willen nemen. Ik zal hen sowieso steunen, ongeacht wat ze beslissen", aldus Alonso na opnieuw een opgave afgelopen weekend.

"Voor mij en het team is het nu nog concentreren op Hongarije over twee weken. Dat is een race waar we nog kunnen scoren, denken aan punten bij alle andere races is voorlopig gewoon dromen. Ik hoop alvast dat we het in Budapest beter kunnen doen."

Gisteren moest Alonso opnieuw de wagen parkeren wegens betrouwbaarheidsproblemen: "Deze keer was het denk ik de benzinepomp. Hopelijk beschadigde die de motor niet en kunnen we de motor in de toekomst nog gebruiken. Het was een moeilijk weekend en ik moest als laatste de race aanvangen, maar aangezien ik sowieso geen kans maakte op punten, was de opgave een beetje minder pijnlijk."
[17 juli 2017 - 14:42] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton pakt vijfde thuiszege, Vandoorne op zucht van punt      VOLGEND: Mercedes en Ferrari tonen geen interesse in McLaren
 Zoeken: In:
Hamilton pakt zege in Singapore na start gehuld in chaos  
Lewis Hamilton heeft onverwacht de GP van Singapore gewonnen. De Brit profiteerde optimaal van een gigantische startcrash waarbij...
Lees meer
Vettel overtuigend op pole in Singapore  
Sebastian Vettel heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Singapore. De Duitser toonde zich ruim...
Lees meer
Verstappen houdt Vettel af in VT3, Vandoorne vijfde  
Max Verstappen heeft de snelste tijd in de derde vrije training op zijn naam geschreven. De Nederlander was...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact