RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Singapore
 Alonso hoopt op chaos
Fernando Alonso rekent op chaos tijdens de GP van Engeland in de hoop zo alsnog een goed resultaat te kunnen neerzetten. De Spanjaard start immers als laatste op de grid na een straf van dertig plaatsen omdat Honda opnieuw een heleboel motoronderdelen vervangen heeft.

Op dit ogenblik is het bewolkt in Silverstone, maar er wordt regen voorspeld vanaf 16 uur. Als die regen iets vroeger komt, be´nvloedt dat ongetwijfeld de race. Dat is ook waar Alonso op hoopt: "Als er opnieuw veranderlijke omstandigheden zijn, dan kunnen we competitief zijn. Ook wat chaos zou ons kunnen helpen."

"Tijdens de kwalificatie kon ik trouwens in Q2 geraakt zijn op intermediates, maar we besloten om met slicks te rijden zodat we een referentie zouden hebben voor de race, mochten er gelijkaardige omstandigheden zijn. We waren bijna te laat om de ronde te beginnen, maar het lukte en we hebben nu nuttige info voor de race"
, aldus Alonso, die in Q1 de snelste tijd van allemaal had neergezet.

De Spanjaard kwalificeerde zich als dertiende maar start straks dus vanop de laatste positie, terwijl teamgenoot Stoffel Vandoorne zich als negende kwalificeerde. Door de gridstraf van Valtteri Bottas schuift de Belg nog op naar P8 op de grid.
[16 juli 2017 - 11:54] Rutger Vanhee
VORIG: GP Engeland: Startgrid      VOLGEND: Vandoorne: "Alles begint op zijn plek te vallen"
 Zoeken: In:
Hamilton pakt zege in Singapore na start gehuld in chaos  
Lewis Hamilton heeft onverwacht de GP van Singapore gewonnen. De Brit profiteerde optimaal van een gigantische startcrash waarbij...
Lees meer
Vettel overtuigend op pole in Singapore  
Sebastian Vettel heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Singapore. De Duitser toonde zich ruim...
Lees meer
Verstappen houdt Vettel af in VT3, Vandoorne vijfde  
Max Verstappen heeft de snelste tijd in de derde vrije training op zijn naam geschreven. De Nederlander was...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact