RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Bottas en Alonso krijgen gridstraffen
Valtteri Bottas en vooral Fernando Alonso zullen een moeilijke Grand Prix tegemoet gaan zondag. De Finse Mercedes piloot moet vijf plaatsen achteruit op de grid omdat hij zijn versnellingsbak moest wisselen, terwijl de Spanjaard maar liefst 30 plaatsen achteruit moet voor het wisselen van al zijn motoronderdelen en de accu.

De positieve zijde van het verhaal voor Alonso is dat hij nu beschikt over een krachtigere Honda motor, maar zal dus het gevecht moeten aangaan vanop de laatste startpositie. Een andere reden om net nu alles te wisselen is dat McLaren zonder straffen aan de start wil verschijnen van de Grand Prix van Hongarije, waar het verwacht om veel competitiever te zijn dan op de andere circuits.

Bottas krijgt nu dus dezelfde straf te verwerken als Hamilton in Oostenrijk, om exact dezelfde reden. De versnellingsbak zou identieke schade hebben opgelopen als het geval was bij Hamilton in Spielberg. Teambaas Toto Wolff stelt wel dat het over toeval gaat en dat er geen structureel probleem is met de versnellingsbak.

Met de andere teams die voorlopig niet echt aan de bak komen dit weekend, kan Lewis Hamilton zo misschien wel zijn makkelijkste pole positie van het seizoen gaan pakken zaterdag.
[14 juli 2017 - 19:45] Andy Lloyd
VORIG: Bottas ook snelste in VT2      VOLGEND: Raikkonen: "Ferrari beslist over mijn toekomst"
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact