RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Bottas en Alonso krijgen gridstraffen
Valtteri Bottas en vooral Fernando Alonso zullen een moeilijke Grand Prix tegemoet gaan zondag. De Finse Mercedes piloot moet vijf plaatsen achteruit op de grid omdat hij zijn versnellingsbak moest wisselen, terwijl de Spanjaard maar liefst 30 plaatsen achteruit moet voor het wisselen van al zijn motoronderdelen en de accu.

De positieve zijde van het verhaal voor Alonso is dat hij nu beschikt over een krachtigere Honda motor, maar zal dus het gevecht moeten aangaan vanop de laatste startpositie. Een andere reden om net nu alles te wisselen is dat McLaren zonder straffen aan de start wil verschijnen van de Grand Prix van Hongarije, waar het verwacht om veel competitiever te zijn dan op de andere circuits.

Bottas krijgt nu dus dezelfde straf te verwerken als Hamilton in Oostenrijk, om exact dezelfde reden. De versnellingsbak zou identieke schade hebben opgelopen als het geval was bij Hamilton in Spielberg. Teambaas Toto Wolff stelt wel dat het over toeval gaat en dat er geen structureel probleem is met de versnellingsbak.

Met de andere teams die voorlopig niet echt aan de bak komen dit weekend, kan Lewis Hamilton zo misschien wel zijn makkelijkste pole positie van het seizoen gaan pakken zaterdag.
[14 juli 2017 - 19:45] Andy Lloyd
VORIG: Bottas ook snelste in VT2      VOLGEND: Raikkonen: "Ferrari beslist over mijn toekomst"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact