RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Bottas en Alonso krijgen gridstraffen
Valtteri Bottas en vooral Fernando Alonso zullen een moeilijke Grand Prix tegemoet gaan zondag. De Finse Mercedes piloot moet vijf plaatsen achteruit op de grid omdat hij zijn versnellingsbak moest wisselen, terwijl de Spanjaard maar liefst 30 plaatsen achteruit moet voor het wisselen van al zijn motoronderdelen en de accu.

De positieve zijde van het verhaal voor Alonso is dat hij nu beschikt over een krachtigere Honda motor, maar zal dus het gevecht moeten aangaan vanop de laatste startpositie. Een andere reden om net nu alles te wisselen is dat McLaren zonder straffen aan de start wil verschijnen van de Grand Prix van Hongarije, waar het verwacht om veel competitiever te zijn dan op de andere circuits.

Bottas krijgt nu dus dezelfde straf te verwerken als Hamilton in Oostenrijk, om exact dezelfde reden. De versnellingsbak zou identieke schade hebben opgelopen als het geval was bij Hamilton in Spielberg. Teambaas Toto Wolff stelt wel dat het over toeval gaat en dat er geen structureel probleem is met de versnellingsbak.

Met de andere teams die voorlopig niet echt aan de bak komen dit weekend, kan Lewis Hamilton zo misschien wel zijn makkelijkste pole positie van het seizoen gaan pakken zaterdag.
[14 juli 2017 - 19:45] Andy Lloyd
VORIG: Bottas ook snelste in VT2      VOLGEND: Raikkonen: "Ferrari beslist over mijn toekomst"
 Zoeken: In:
Halo al vanaf 2018 in F1  
Er komt een einde aan het F1-tijdperk zoals we het nu kennen. Vanaf volgend jaar zullen alle wagens...
Lees meer
Hamilton pakt vijfde thuiszege, Vandoorne op zucht van punt  
Lewis Hamilton heeft voor de vijfde keer zijn thuis Grand Prix gewonnen. De Brit won moeiteloos met een...
Lees meer
Hamilton op pole in Engeland, Vandoorne negende  
Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Engeland. De Brit...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact