RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vettel probeert morgen nieuwe cockpitbescherming uit
Sebastian Vettel zal morgen de allereerste F1-rijder worden die het cockpitscherm zal uitproberen. Het scherm is de nieuwe oplossing om de cockpit te beschermen na het Halo-systeem. Omdat Halo minder esthetisch is, werd gekozen voor een nieuw ontwerp.

Vettel zal dus de allereerste rijder zijn die het scherm uitprobeert. Er wordt verwacht dat de Duitser er enkele ronden mee zal rijden en daarna zal laten verwijderen om zich ten volle te kunnen concentreren op het werk voor de GP van Engeland.

"Ik zal er morgen mee rijden en we zullen zien voor hoelang. Ik heb het scherm trouwens enkel nog maar op computer gezien en nog niet in het echt, maar het zal vooral het gevoel vanuit de wagen zijn dat zal bepalen hoe goed het is", aldus de leider in het kampioenschap.

De FIA heeft verschillende plannen laten uitwerken als alternatief voor Halo, en aanvankelijk zou er tijdens de GP van ItaliŽ voor het eerst getest worden. Er werd echter sneller dan verwacht vooruitgang geboekt waardoor er morgen tijdens de eerste vrije training al een korte test wordt uitgevoerd.

Het scherm is doorzichtig en loopt vrij ver door op de neus, tot op het punt waar de neus naar beneden gaat. Het zou er beter moeten uitzien dan Halo en ook de zichtbaarheid voor de rijders zou beter moeten zijn. Het scherm werd ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Isoclima, dat reeds veel ervaring heeft in andere raceklasses.

De FIA hoopt het scherm te kunnen inzetten in 2018, maar als dat niet lukt, dan wordt volgend jaar sowieso het Halo-systeem gebruikt. Ook al ziet dit scherm er beter uit, Red Bull-teambaas Christian Horner liet al weten dat dergelijke zaken niet te snel moeten doorgevoerd worden: "Al het onderzoek moet degelijk uitgevoerd worden en een introductie in 2019 lijkt dan ook zinvoller."
[13 juli 2017 - 22:13] Rutger Vanhee
VORIG: GP Engeland: Weersvoorspelling      VOLGEND: Mercedes beduidend sneller dan de rest
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact