RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Newey moet Red Bull beter maken
Adrian Newey, de gerenommeerde F1-ontwerper en ingenieur die al tien jaar voor Red Bull werkt, is achter de schermen aan het werk om Red Bull Racing terug naar een hoger niveau te tillen.

Enkele jaren geleden wilde Newey een nieuwe uitdaging omdat het behalen van de ene wereldtitel na de andere hem wat begon te vervelen. Newey bleef zijn werkgever trouw en werkte de laatste tijd vooral voor Aston Martin waar hij hun hypercar ontwierp en de America's Cup, waar hij zeilboten aerodynamisch efficiŽnt maakte.

Door de reglementswijzigingen voor dit jaar schakelde Red Bull opnieuw parttime hulp in van Newey. Zo hoopten ze terug de strijd te kunnen aangaan met kampioen Mercedes. Het werd echter al snel duidelijk dat het Oostenrijks team tekort schiet.

Het team introduceerde een grote update voor de GP van Spanje. Daarmee wilde Red Bull opnieuw het gat trachten te dichten met Mercedes en Ferrari, maar het beseft dat er nog meer vooruitgang nodig is.

Teambaas Christian Horner heeft nu bekend gemaakt dat Newey terug meer zal betrokken worden bij het F1-project: "Adrian was aanwezig in Barcelona en heeft vooral aandachtig geluisterd naar wat de rijders te zeggen hebben. Hij probeert hun feedback te begrijpen en uit te zoeken hoe hij de wagen in de juiste richting kan aanpassen."

"Tijdens de winter was hij zo'n 50% van zijn tijd bij ons project betrokken, maar na de wintertests is hij erg betrokken. Ik ga ervan uit dat hij steeds meer energie hier zal stoppen. Zeker nu er voor Aston Martin wat minder werk is, heeft hij ook de mogelijkheden om ons beter te maken. Onze groep ontwerpers is trouwens helemaal afgestemd op zijn unieke manier van werken."
[18 mei 2017 - 17:58] Rutger Vanhee
VORIG: Alonso: ďWind bij 330 km/u maakt het listig in IndyĒ      VOLGEND: Vertaalt Vandoorne nieuwe updates in Monaco in punten?
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact