RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Newey moet Red Bull beter maken
Adrian Newey, de gerenommeerde F1-ontwerper en ingenieur die al tien jaar voor Red Bull werkt, is achter de schermen aan het werk om Red Bull Racing terug naar een hoger niveau te tillen.

Enkele jaren geleden wilde Newey een nieuwe uitdaging omdat het behalen van de ene wereldtitel na de andere hem wat begon te vervelen. Newey bleef zijn werkgever trouw en werkte de laatste tijd vooral voor Aston Martin waar hij hun hypercar ontwierp en de America's Cup, waar hij zeilboten aerodynamisch efficiënt maakte.

Door de reglementswijzigingen voor dit jaar schakelde Red Bull opnieuw parttime hulp in van Newey. Zo hoopten ze terug de strijd te kunnen aangaan met kampioen Mercedes. Het werd echter al snel duidelijk dat het Oostenrijks team tekort schiet.

Het team introduceerde een grote update voor de GP van Spanje. Daarmee wilde Red Bull opnieuw het gat trachten te dichten met Mercedes en Ferrari, maar het beseft dat er nog meer vooruitgang nodig is.

Teambaas Christian Horner heeft nu bekend gemaakt dat Newey terug meer zal betrokken worden bij het F1-project: "Adrian was aanwezig in Barcelona en heeft vooral aandachtig geluisterd naar wat de rijders te zeggen hebben. Hij probeert hun feedback te begrijpen en uit te zoeken hoe hij de wagen in de juiste richting kan aanpassen."

"Tijdens de winter was hij zo'n 50% van zijn tijd bij ons project betrokken, maar na de wintertests is hij erg betrokken. Ik ga ervan uit dat hij steeds meer energie hier zal stoppen. Zeker nu er voor Aston Martin wat minder werk is, heeft hij ook de mogelijkheden om ons beter te maken. Onze groep ontwerpers is trouwens helemaal afgestemd op zijn unieke manier van werken."
[18 mei 2017 - 17:58] Rutger Vanhee
VORIG: Alonso: “Wind bij 330 km/u maakt het listig in Indy”      VOLGEND: Vertaalt Vandoorne nieuwe updates in Monaco in punten?
 Zoeken: In:
Halo al vanaf 2018 in F1  
Er komt een einde aan het F1-tijdperk zoals we het nu kennen. Vanaf volgend jaar zullen alle wagens...
Lees meer
Hamilton pakt vijfde thuiszege, Vandoorne op zucht van punt  
Lewis Hamilton heeft voor de vijfde keer zijn thuis Grand Prix gewonnen. De Brit won moeiteloos met een...
Lees meer
Hamilton op pole in Engeland, Vandoorne negende  
Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Engeland. De Brit...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact