RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Monaco
 Alonso: “Wind bij 330 km/u maakt het listig in Indy”
Fernando Alonso heeft een moeilijke dag achter de rug tijdens de derde trainingsdag van de Indy 500. De Spanjaard stelde dat de wispulturige wind voor problemen zorgde, maar dat de ervaring die hij daarmee vergaarde toch voor een productieve dag zorgde.

Alonso eindigde de dag uiteindelijk als vierde in zijn McLaren Honda Andretti bolide met een snelste ronde met een snelheid van 219,533 mijl per uur. De snelste man van de dag, Ed Carpenter, deed met 222,894 mijl per uur toch wel een stuk beter. Alonso was toch blij dat hij 39 ronden kon rijden, want voor vele anderen was de rijtijd omwille van tal van redenen beperkter vandaag.

”Het was een listige dag, zeker”, verklaarde Alonso over de windige condities. ”De condities van vandaag hielpen niet bepaald, waardoor vele toppers niet of amper de baan op gingen. Voor mij is het echter belangrijk om kilometers te maken en zijn dus alle weercondities een goede les.”

”Vandaag stond dan dus ook volledig in het leren beheersen van deze windvlagen en het afstellen van de wagen, bocht per bocht. Alles verliep zoals gepland en het team kon zelfs nog wat extra zaken testen in verband met motor tuning. Het was dus een productieve dag.”

Alonso geniet van elke minuut in Indianapolis, ook al komen er steeds meer en meer fans voor de Spanjaard. In Indianapolis kunnen de fans immers zeer dicht tot bij hun helden in de pitlane en garage komen, wat voor afleiding kan zorgen.

”Ik vermaak me prima. Ik krijg enorm veel steun van de fans en ze komen erg dicht bij ons, in de pitlane, in de garage. Het lijkt er op dat overal waar ik ga ze me volgen. Ik heb de indruk dat andere rijders hier voordeel uit halen. Iedereen wacht totdat ik wegga, en dan kunnen zij zonder problemen ontkomen aan de fans. Maar zo gaat dat nu eenmaal. Ik ben hier voor het eerst, en dus wilt iedereen een handtekening. Hopelijk vragen ze er morgen geen tweede”, besloot Alonso.
[18 mei 2017 - 08:52] Andy Lloyd
VORIG: Hamilton zegeviert in Barcelona      VOLGEND: Newey moet Red Bull beter maken
 Zoeken: In:
Vettel draait rollen om in VT2  
Sebastian Vettel heeft de snelste tijd geklokt tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Monaco....
Lees meer
Hamilton opent snelste in de straten van Monaco  
Lewis Hamilton heeft het GP weekend van Monaco als snelste geopend. De Brit klokte met een tijd van...
Lees meer
Hamilton zegeviert in Barcelona  
Lewis Hamilton is erin geslaagd de Grote Prijs van Spanje te winnen. De Brit verloor zijn eerste plek...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact