RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Brown geeft toe: "Fernando zet McLaren onder druk"
Zak Brown heeft in Spanje toegegeven dat zijn team niet veel tijd meer heeft om Fernando Alonso te overtuigen bij McLaren te blijven. Het driejarig contract van de tweevoudige wereldkampioen loopt af eind 2017, terwijl hij zelf aankondigde een winnende wagen te willen hebben in 2018.

"We zijn overeengekomen dat we zullen samenzitten deze zomer. Gelukkig is dit nog even, want iedereen weet dat Fernando's beslissing anders zal geweest zijn," verklaarde Brown aan Marca. "In mijn ogen zijn wij bij de favorieten, zolang we een competitieve wagen kunnen geven."

"Het staat vast dat hij in 2017 geen kampioenschap zal winnen, daarom verschuift zijn aandacht al naar volgend jaar. Hij hoopt daarbij dat McLaren-Honda dan wel een sterk duo zal zijn."

"We hebben nog negen tien races de tijd om hem te tonen in welke positie we kunnen zitten, zodat dit een duidelijke indicatie kan geven voor 2018."


Geruchten vertellen dat Alonso initieel de deadline had gelegd in juni, het moment dat Honda met de nieuwe specificatie van haar motor zal komen in de Grand Prix van Canada. Brown verklaarde echter: "Ik denk niet dat hij dan zijn eindoordeel zal vellen. Hij zal de progressie bekijken en oordelen of de nieuwe motor aan zijn verwachtingen voldoet. Meer duidelijkheid zal volgen in de zomer."
[14 mei 2017 - 12:28] Tom Michiels
VORIG: GP Spanje: Startgrid      VOLGEND: Hamilton zegeviert in Barcelona
 Zoeken: In:
Halo al vanaf 2018 in F1  
Er komt een einde aan het F1-tijdperk zoals we het nu kennen. Vanaf volgend jaar zullen alle wagens...
Lees meer
Hamilton pakt vijfde thuiszege, Vandoorne op zucht van punt  
Lewis Hamilton heeft voor de vijfde keer zijn thuis Grand Prix gewonnen. De Brit won moeiteloos met een...
Lees meer
Hamilton op pole in Engeland, Vandoorne negende  
Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Engeland. De Brit...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact