RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Moeilijke bandenstrategie voor GP Spanje
Deze namiddag kunnen de rijders kiezen uit de zachte, medium en harde bandencompound voor de GP van Spanje. De harde band zal vermoedelijk helemaal niet gebruikt worden, maar het is voor iedere rijder verplicht om met minstens twee bandensoorten te rijden. De strategen van de teams breken zich dan ook het hoofd voor de bandenstrategie voor deze namiddag. Het verschil tussen de zachte en medium band is maar liefst twee seconden per ronde, en dat is uitzonderlijk.

"De zachte band doet het hier heel goed, en de medium band glijdt een beetje. De snelste strategie is er één met drie stops, met drie sets zachte banden en dan zo weinig mogelijk ronden op het medium rubber"
, vertelt racing manager Mario Isola van Pirelli F1.

"Maar ook een tweestopstrategie is mogelijk met twee keer zachte banden en één keer medium. Het is in theorie enkele seconden trager, maar je hebt dan wel minder verkeer. Aangezien dit een circuit is waar inhalen niet gemakkelijk is, zullen veel teams waarschijnlijk twee keer vijfentwintig ronden op de zachte band afleggen, zo lang mogelijk dus, om dan een korte laatste stint op de medium band te rijden."
[14 mei 2017 - 11:18] Rutger Vanhee
VORIG: FIA verlengt DRS-zone in Barcelona      VOLGEND: GP Spanje: Startgrid
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact