RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 FIA verlengt DRS-zone in Barcelona
De FIA heeft besloten om de DRS-zone op het Circuit de Catalunya met honderd meter te verlengen. De internationale automobielfederatie hoopt op die manier deze namiddag meer inhaalacties te zien.

De wijdere en snellere F1-wagens van dit jaar hebben voor minder inhaalmanoeuvres gezorgd. Dat komt omdat de rijders meer moeite hebben om elkaar van dichtbij te volgen, en omdat de remzones korter geworden zijn.

Na analyse van de eerste twee races in AustraliŽ en China werd besloten dat er geen wijziging nodig was voor de DRS-zones. Maar na heel weinig inhaalacties in de GP van Rusland, werd het idee van een verlenging terug op tafel gelegd.

Het circuit in Spanje is tevens een baan waar het moeilijk is om in te halen omdat er een hoge snelheidsbocht voor het rechte stuk komt. Na verschillende gesprekken heeft de FIA een plan goedgekeurd om de DRS-zone op het rechte stuk met honderd meter te verlengen.

Het originele activatiepunt bevond zich voorheen 157 meter na de laatste bocht, maar sinds gisteren is dit nu al 57 meter na de laatste bocht.
[14 mei 2017 - 10:57] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton behaalt pole in Barcelona      VOLGEND: Moeilijke bandenstrategie voor GP Spanje
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact