RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hamilton: "Updates Ferrari en Mercedes evenveel waard"
Lewis Hamilton is van mening dat Mercedes en Ferrari evenveel verbeterd zijn met hun nieuwe updates in Barcelona. Hamilton was nochtans twee keer de snelste man op vrijdag, telkens gevolgd door zijn teamgenoot. Ferrari moest nog drie tienden toegeven op het einde van de dag.

Hoewel het dus lijkt alsof Mercedes meer vooruitgang geboekt heeft dan Ferrari, gelooft Hamilton dat elk team gelijkaardige stappen voorwaarts gezet heeft.

"De wagen is duidelijk verbeterd. Iedereen heeft erg hard gewerkt om de upgrade hier mogelijk te maken, zoals elk team. Ze hebben fantastisch werk geleverd om het totale pakket beter te maken en ons sterker te maken in de strijd om de titel. We hebben echt een stap voorwaarts gezet."

"Maar het verschil tussen Ferrari en wij lijkt onveranderd te zijn. Het lijkt erop dat beide teams binnen de tiende van elkaar zitten, nog steeds hetzelfde als bij de vorige race. We hebben dus allebei onze wagens evenveel verbeterd",
stelt Hamilton.

Maurizio Arrivabene, teambaas van Ferrari, kan zich wel vinden in de uitspraken van Hamilton: "Mercedes is sterker, zij zijn de referentie voor iedereen. Ze zijn de wereldkampioen en moeten uiteraard trachten hun titel te verdedigen."

"Nadat we wat sterker leken te zijn in de wintertests, was Mercedes op vrijdag sneller in AustraliŽ. Ik zeg dan ook hetzelfde als toen. Mercedes heeft goed werk geleverd, maar wij passen hierdoor ons programma niet aan. Na deze vrijdag, trachten we te verbeteren op zaterdag en nog eens op zondag. We zullen zien wie het meeste tijd kan goedmaken."

"Dit seizoen kijken we alleszins meer naar zowel Mercedes als Red Bull zodat we zelf zoveel mogelijk kunnen bijleren. Maar we houden vast aan ons eigen programma",
besluit de teambaas.
[13 mei 2017 - 09:03] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton ook snelste in VT2      VOLGEND: Ferrari draait rollen om op zaterdag
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact