RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Samenwerking Sauber-Honda mogelijk meer dan motorenlevering
Sauber teambaas Monisha Kaltenborn heeft gezegd dat haar Sauber team openstaat voor een langdurige en meer uitgebreide samenwerking met Honda, een samenwerking die verder gaat dan de motorenlevering.

Sauber tekende begin vorige week een samenwerkingscontract met Honda dat er voor zal zorgen dat vanaf volgend jaar twee teams op de grid zullen staan met krachtbronnen van de Japanse constructeur.

Aangezien de deal nog maar net rond is, is het wat vroeg om over een verdere samenwerking te spreken, maar Kaltenborn heeft al iets moois in haar hoofd hangen. Zij zou de samenwerking met Honda veel hechter maken en op nieuwe vlakken introduceren, die de huidige samenwerking tussen Honda en McLaren zou overschaduwen. Zo sluit Kaltenborn onder meer een samenwerking met de Japanners in verband met chassis design niet uit.

"We zullen zien hoe het allemaal uitpakt. We zijn nog maar aan het begin van de samenwerking, dus we moeten nog zien wat de mogelijkheden zijn. Ik weet niet exact hoe ver hun deal met McLaren gaat, maar ik kan je verzekeren dat wij een heel ander project zijn."

"We zullen zien op welke aspecten we elkaar beter kunnen maken. Er zijn tijden geweest dat wij een volledig constructeurteam waren, maar die tijden zijn ondertussen voorbij. Wij zijn een klant voor Honda, maar er zijn tal van kansen om elkaar te versterken, en die zullen we dan ook grijpen."

"Het is veel te vroeg om te zeggen wat we exact gaan doen, maar ja, wij staan open voor alles. Als Honda vraagt om in ruil voor een bredere tweerichtings-samenwerking één van hun officiële piloten in de wagen te zetten voor 2018 of 2019, geen probleem."
[11 mei 2017 - 08:57] Andy Lloyd
VORIG: Ricciardo: "Verstappen zou beter luisteren"      VOLGEND: Alonso legt druk op McLaren: "Winnen of ik vertrek"
 Zoeken: In:
Halo al vanaf 2018 in F1  
Er komt een einde aan het F1-tijdperk zoals we het nu kennen. Vanaf volgend jaar zullen alle wagens...
Lees meer
Hamilton pakt vijfde thuiszege, Vandoorne op zucht van punt  
Lewis Hamilton heeft voor de vijfde keer zijn thuis Grand Prix gewonnen. De Brit won moeiteloos met een...
Lees meer
Hamilton op pole in Engeland, Vandoorne negende  
Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Engeland. De Brit...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact