RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Samenwerking Sauber-Honda mogelijk meer dan motorenlevering
Sauber teambaas Monisha Kaltenborn heeft gezegd dat haar Sauber team openstaat voor een langdurige en meer uitgebreide samenwerking met Honda, een samenwerking die verder gaat dan de motorenlevering.

Sauber tekende begin vorige week een samenwerkingscontract met Honda dat er voor zal zorgen dat vanaf volgend jaar twee teams op de grid zullen staan met krachtbronnen van de Japanse constructeur.

Aangezien de deal nog maar net rond is, is het wat vroeg om over een verdere samenwerking te spreken, maar Kaltenborn heeft al iets moois in haar hoofd hangen. Zij zou de samenwerking met Honda veel hechter maken en op nieuwe vlakken introduceren, die de huidige samenwerking tussen Honda en McLaren zou overschaduwen. Zo sluit Kaltenborn onder meer een samenwerking met de Japanners in verband met chassis design niet uit.

"We zullen zien hoe het allemaal uitpakt. We zijn nog maar aan het begin van de samenwerking, dus we moeten nog zien wat de mogelijkheden zijn. Ik weet niet exact hoe ver hun deal met McLaren gaat, maar ik kan je verzekeren dat wij een heel ander project zijn."

"We zullen zien op welke aspecten we elkaar beter kunnen maken. Er zijn tijden geweest dat wij een volledig constructeurteam waren, maar die tijden zijn ondertussen voorbij. Wij zijn een klant voor Honda, maar er zijn tal van kansen om elkaar te versterken, en die zullen we dan ook grijpen."

"Het is veel te vroeg om te zeggen wat we exact gaan doen, maar ja, wij staan open voor alles. Als Honda vraagt om in ruil voor een bredere tweerichtings-samenwerking ťťn van hun officiŽle piloten in de wagen te zetten voor 2018 of 2019, geen probleem."
[11 mei 2017 - 08:57] Andy Lloyd
VORIG: Ricciardo: "Verstappen zou beter luisteren"      VOLGEND: Alonso legt druk op McLaren: "Winnen of ik vertrek"
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact