RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 McLaren verward over plotse betrouwbaarheid tweede testdag
McLaren kan niet verklaren waarom de motorproblemen die tijdens de Grand Prix van Bahrein en de eerste testdag dinsdag de kop op staken gisteren niet voor problemen zorgden op testdag twee.

Continue problemen met de MGU-H-eenheid zorgden ervoor dat tijdens het Grand Prix weekend in Bahrein zowel Alonso en Vandoorne hun rijtijd beperkt zagen, zowel tijdens de trainingen, kwalificatie, als de race. Vandoorne kon zondag zelfs niet van start gaan tijdens de race. Na opnieuw een rampdag tijdens de eerste test op dinsdag wist de teamleiding niet wat te verwachten voor de tweede en laatste testdag op woensdag.

Wat er die dag gebeurde hield niemand voor mogelijk. Vandoorne kon een probleemloze test afleggen en zijn volledige programma afmaken, zonder ook maar enige motorproblemen te hebben moeten ervaren. Onze snelle Belg klokte de vierde tijd van heel het veld en kon 81 ronden afleggen. Enkel Bottas, Vettel en Sainz klokten snellere tijden.

De reden waarom het plots beter gaat is moeilijk te zoeken. Volgens McLaren heeft Honda immers geen aanpassingen gedaan aan zijn motorenspecificatie die de afgelopen week enkel voor problemen zorgde. Op dinsdag waren er zelfs al problemen na twee installatierondes. McLaren teambaas Eric Boullier bevestigde dat hij geen verklaring kon geven over waarom alles op woensdag zo veel beter ging.

”Als we dat eens wisten… Dat is net het probleem, we hebben geen flauw idee waarom het vandaag beter ging”, verklaarde de Fransman enkele uren na afloop van de tweede testdag.

”Alles werkte perfect en we waren de motor zelfs aan het pushen met de settings die we gebruikten. Die settings hebben we nog niet eerder kunnen gebruiken door alle problemen, maar vandaag namen we het risico nadat de initiële runs OK gingen. We hadden niet verwacht dat de motor het zou houden.”

”Vandaag kunnen we bestempelen als een goede testdag. We hebben ons plan afgewerkt en konden verschillende zaken zelfs nog grondiger testen dan gehoopt. Voor een keer konden we allemaal met een lach op ons gezicht inpakken.”

Boullier bevestigt wel dat hij niet meteen verwacht dat de grootste problemen van de baan zijn.

”Zoals ik al zei hebben we geen idee waarom het nu plots beter ging en dus is de kans groot dat het dom toeval is. Het is enorm moeilijk te begrijpen wat de problemen met de motor net zijn. Honda zelf weet het ook niet en werkt er continu aan.”

”Natuurlijk weten we dat we de MGU-H hadden vervangen, maar na twee installatierondes op dinsdag was die al meteen afgeschreven. Daarna vervingen we de volledige motor en deden we nog zeventien ronden op dinsdag. Fysiek leek er niks mis te zijn met de wagen.”

”Vandaag werkte alles opnieuw naar behoren, wat het alleen maar gekker maakt. Misschien is het een probleem van een klein productiefoutje in een bepaalde batch van motoren die Honda maakte, misschien zijn sommige problemen toe te schrijven aan de wagen zelf, we vinden geen gemeenschappelijke oorzaak…”

Één goeie dag maakt natuurlijk niet meteen het goede weer. Honda zal snel de oorzaken van zijn problemen moeten vinden wil McLaren nog enige vorm van impact maken dit seizoen. Na drie races haalde enkel Stoffel Vandoorne eenmaal de finish, terwijl Alonso de finishvlag nog niet zag dit seizoen.
[20 april 2017 - 09:50] Andy Lloyd
VORIG: Vandoorne: "De beste testdag tot nu toe!"      VOLGEND: Strategy Group wil Honda helpen ontwikkelen
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact