RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vandoorne: "De beste testdag tot nu toe!"
McLaren beleefde vandaag een zo goed als probleemloze tweede testdag op het Bahrain International Circuit.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mocht achter het stuur van de McLaren plaatsnemen en van zodra de testdag startte, kon een uitgebreid programma aangevat worden. Met 56 ronden in de voormiddag werd al bijna een race-afstand afgelegd. In de namiddag volgden enkele wijzigingen aan de set-up die tijd vroegen maar toch kon Stoffel nog bijna 30 ronden afleggen.

Het team werkte vooral aan het testen van set-up wijzigingen en settings voor het wagengedrag. Daarnaast werden aero data correlaties gedaan en werd de soepelheid van de motor geŽvalueerd.

"Ik denk dat dit onze beste dag tot nu toe was. Het is de eerste keer dat we geen grote problemen kenden en dat we zelfs door ons programma geraakten. Ik denk dat we alles wat we gepland hadden afgewerkt hebben vandaag en hierbij hebben we veel kunnen testen wat we niet konden doen tijdens de test in Barcelona", zei een tevreden Stoffel Vandoorne.

"Het was een productieve dag en ik ben heel blij dat ik zoveel ronden kon rijden. Het zag er na een slecht weekend en ook de problemen van gisteren niet goed uit, maar ik ben uiterst tevreden na vandaag. Het was geen makkelijke week voor het team, met twee races na elkaar en dan hadden we nog zoveel problemen. Iedereen heeft keihard gewerkt om telkens de wagen terug rijdende te krijgen."

"Vandaag was erg goed, maar we moeten elke dag zo'n goede dag zien te hebben en er zijn ook geen garanties dat de volgende keer opnieuw zo goed zal zijn. We moeten leren uit wat we vandaag gedaan hebben en hopelijk kunnen we de volgende keer daar de vruchten van plukken. Het was een goede dag voor mij en het team waarin we verschillende richtingen opgingen met de set-up. Er waren enkele belangrijke nieuwe onderdelen op de wagen en het was nuttig om te zien wat ons sneller liet gaan."

"Ik voelde me vandaag - en eigenlijk tijdens het weekend ook - erg comfortabel in de auto. Het chassis reageert goed en de komende races zullen we telkens nieuwe onderdelen kunnen toevoegen. De sleutel zal zijn om een weekend te hebben waarin alles vlot verloopt want dat hebben we tot hier toe nog niet gehad. Als dat lukt, dan kunnen we aantonen dat we echt wel vooruit gaan. We moeten echter hard blijven werken en wachten op het moment waarop alle puzzelstukjes samenvallen!"[19 april 2017 - 19:59] Jeroen Winters
VORIG: Testdag 2: zowaar positief nieuws voor McLaren & Vandoorne      VOLGEND: McLaren verward over plotse betrouwbaarheid tweede testdag
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact