RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vasseur ziet in Vandoorne nog altijd een wereldkampioen
De resultaten spreken er nog niet naar, maar voormalig Renault-baas Frederic Vasseur is ervan overtuigd dat in Stoffel Vandoorne een toekomst kampioen schuilhoudt. De Fransman vindt het niet terecht om de prestaties van de Belg nu al zwaar op de korrel te nemen.

"Van deze drie Grote Prijzen kunnen we niets afleiden. Ik ben er zeker van dat hij een groot kampioen kan zijn, twee moeilijke races doen me niet anders vermoeden," verklaarde hij op de Belgische zender RTBF. "Hij startte het seizoen met een mengelmoes van technische problemen, en dat is één van de slechtste situaties waarin een nieuwkomer zich kan bevinden, wetende dat hij nog veel circuits vanbuiten moet leren kennen."

"Elke keer hij de kans kreeg, toonde hij meteen zijn kwaliteiten. Het is belangrijk dat hij nu alles kalm en beredeneerd aanpakt. Hier in Bahrein komt hij terug naar een circuit dat minder ongekend is voor hem en alles verliep veel vlotter. In mijn ogen is Stoffel één van de briljantste rijders van voorbije jaren, hij moet gewoon deze moeilijke periode overbruggen en zich positief inlaten over het team."

"Het is moeilijk Hamilton van 2005 te vergelijken met Stoffel in 2017, maar hij was één van de beste rijders die ik kende."


Vasseur meent dat de vergelijking met Alonso niet opgaat, maar dat Vandoorne wel de best mogelijke teamgenoot heeft voor zijn debuutjaar.

"Hij is een belangrijk referentiepunt, want hij zit in de top drie van de beste rijders. Ik geloof dat we de krachtverhouding pas in de tweede helft van dit jaar kunnen opmeten."
[16 april 2017 - 14:06] Tom Michiels
VORIG: "Alonso is in gesprek met Renault"      VOLGEND: Vettel wint in Bahrein, Vandoorne niet van start gegaan
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact