RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Horner: "Geschift om Alonso in Indy te laten rijden"
Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat McLaren-baas Zak Brown "helemaal geschift" is om Fernando Alonso te laten deelnemen aan de Indianapolis 500 dit jaar. Alonso neemt niet deel aan de GP van Monaco zodat hij aan de grootste IndyCar-race van het jaar kan meedoen. Zijn plaats bij McLaren wordt eenmalig ingenomen door Jenson Button.

Volgens Horner moet Brown een psychiater opzoeken omdat hij toegestaan heeft zijn rijder te laten deelnemen aan de Indy 500: "Het is moeilijk voor Fernando en hij zit duidelijk in een lastige periode. Zak moet kunnen omgaan met dit probleem. Hij heeft een depressieve rijder die hij gemotiveerd tracht te houden. Hij kwam met het idee op de proppen om hem naar Indianapolis te sturen, maar daarvoor moet je echt helemaal geschift zijn", stelt Horner.

"Het is de meest krankzinnige race die ik ooit gezien heb. Er wordt niet getest, hij zal gewoon in zijn bolide stappen en rijden. De eerste bocht is trouwens een echt bocht, niet zomaar volgas te nemen. Ik denk dus dat hij beter eens een psychiater opzoekt."

Horner vertelde ook nog dat hij als teambaas nooit zou toestaan waarmee McLaren wel ingestemd heeft: "Ik ben van mening dat als een rijder toegewijd is aan het team, iets anders gaan doen vergelijkbaar is als verdwijnen met een andere vriendin halverwege het jaar, en dan later terug te keren. Het lijkt me niet correct."

"Mochten de races niet op dezelfde datum doorgaan, of hij is op het einde van zijn F1-carrière gekomen, dan zou ik er over nadenken. Maar McLaren heeft duidelijk een andere aanpak, en dat is goed voor hen"
, besloot de Red Bull-teambaas.

Ook Williams-teambaas Claire Williams zei dat ze niet zou hebben ingestemd: "Ik weet niet of het komt omdat ik de dochter ben van Frank Williams, maar ik zou het niet toestaan, en Frank vermoedelijk ook niet."
[15 april 2017 - 09:07] Rutger Vanhee
VORIG: Stroll voelde de hitte aan zijn voeten      VOLGEND: Verstappen troeft Hamilton af in betekenisloze VT3
 Zoeken: In:
Kubica maakt indruk met vierde tijd, Vettel snelste  
De Pool Robert Kubica maakte indruk bij zijn terugkeer in een F1-bolide op de tweede testdag van de...
Lees meer
Leclerc snelste na eerste testdag, Vandoorne tweede  
F2-kampioenschapsleider Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet voor Ferrari in een erg warm Budapest. Met temperaturen rond...
Lees meer
Ferrari behaalt de dubbel in Hongarije  
Sebastian Vettel heeft zijn voorsprong ten opzichte van Lewis Hamilton kunnen uitbreiden door de overwinning te behalen in...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact