RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Singapore
 Interview: D'Ambrosio maakt F1-debuut bij Renault
Onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio kan terugkijken op een geslaagde dag. Gisteren mocht de Renault-reservepiloot namelijk achter het stuur kruipen van Renaults bolide van vorig jaar, de R29.

De shakedown ging door op het circuit van Silverstone, waar later dit seizoen de Grand Prix van Groot-Brittannië doorgaat.

Ook de andere Renault-tester Jan Charouz reed gisteren zijn eerste rondjes in dezelfde F1-bolide.

Na afloop van de testsessie gaf de Belg een interview, dat u hieronder kunt lezen.

Jérôme, hoe voelde het om eindelijk achter het stuur te zitten van een F1-wagen?

Jérôme: "Het was ongelooflijk. De eerste keer dat ik een F1-wagen zag, wist ik dat ik ermee wilde rijden, dus voor de eerste maal de garage uitrijden was geweldig. Om dat in een Renault F1-wagen te doen voelde nog specialer omdat Renault zo'n belangrijke rol speelde in het lanceren van mijn carrière."

Voldeed de prestatie van de F1-wagen aan je verwachtingen?

Jérôme: "Het heeft zeker mijn verwachtingen overtroffen. Ik wist dat het geweldig ging zijn, maar toen ik uit de wagen stapte was het moeilijk om de juiste woorden te vinden om mijn gevoelens te beschrijven. Onder mijn helm had ik een gigantische glimlach op mijn gezicht omdat het zo leuk was en iets dat ik nooit zal vergeten. Het is gewoon jammer dat het beperkt was tot 50 kilometer omdat ik nu kon proeven van de F1-wagen en er gewoon meer en meer wil mee rijden."

Waar was je het meest van onder de indruk?

Jérôme: "Het is gewoon de beste wagen die er is op alle vlakken. Er is meer vermogen, betere remmen en veel meer downforce in vergelijking met alle andere dingen waarmee ik al gereden heb. Alles op de wagen is heel precies afgesteld en het was echt een eer om dit te kunnen ervaren."

Hoe voelde het om voor de eerste keer met het team te kunnen werken?

Jérôme: "De jongens bij Renault zijn geweldig en er heerst echt een ware racing spirit dus het is fantastisch om daar deel van uit te maken. Iedereen was echt behulpzaam in het beantwoorden van mijn vragen omdat ik veel wilde leren over de wagen."
Jorg Soens

 Zoeken: In:
Hamilton pakt zege in Singapore na start gehuld in chaos  
Lewis Hamilton heeft onverwacht de GP van Singapore gewonnen. De Brit profiteerde optimaal van een gigantische startcrash waarbij...
Lees meer
Vettel overtuigend op pole in Singapore  
Sebastian Vettel heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Singapore. De Duitser toonde zich ruim...
Lees meer
Verstappen houdt Vettel af in VT3, Vandoorne vijfde  
Max Verstappen heeft de snelste tijd in de derde vrije training op zijn naam geschreven. De Nederlander was...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact